El candidat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, va reconèixer que han obtingut un resultat -11 diputats- pitjor de l'esperat i que ha guanyat de forma "concloent l'altre full de ruta" proposat per Junts pel Sí per resoldre la crisi nacional de Catalunya.

Rebut amb aplaudiments i crits de "Sí es pot" i sota l'escalf de tots els candidats de la llista, Rabell va felicitar Junts pel Si perquè "ha guanyat de manera inequívoca", i va augurar que la seva proposta de celebrar un referèndum pactat i amb reconeixement internacional anirà guanyant terreny amb el pas del temps.

Rabell va valorar que el seu mal resultat "és la conseqüència d'un escenari extremadament polaritzat entre el 'sí' i el 'no', que ens ho ha posat molt difícil a una candidatura de caire social com la nostra, ja que les propostes socials han estat expulsades del debat", encara que va anunciar que aquestes seguiran sent "el cor de la nostra política, perquè això és una carrera de fons".

Després de reconèixer que la campanya ha estat "complicada i difícil", Rabell va saludar l'alta participació d'ahir perquè suposa alta "qualitat democràtica i la força que dóna als resultats".

"Amb onze diputats no hem aconseguit l'objectiu que perseguíem, que era més ambiciós, una força parlamentària més determinant", ha reconèixer Rabell.

El presidenciable de Sí que és Pot va explicar que s'havien presentat dos "fulls de ruta" per resoldre el conflicte nacional plantejat a Catalunya, "el de Junts pel Sí i el nostre, basat en la lluita per la justícia social, la reactivació econòmica, i la reivindicació d'un referèndum vinculant amb garanties" pactat amb l'Estat.

"S'ha imposat la dinàmica de la polarització, però entrem al Parlament amb el compromís clar de continuar la lluita social, que és el cor de les nostres polítiques, i defensarem els drets socials dels que han votat 'sí' i dels que han votat 'no'", va prometre Rabell.

L'exlíder veïnal va augurar que els plantejaments de Sí que és Pot "guanyaran força en els pròxims temps, perquè l'statu quo actual (entre Catalunya i Espanya) és insostenible i anirà guanyant força la sortida que nosaltres proposem d'un referèndum vinculant i democràtic" amb reconeixement internacional.

"Seguirem lluitant, perquè quan les coses no surten com un vol, s'ha d'acceptar, però mirant amb perspectiva, cap a un futur que és presenta complex", va concloure Rabell.

A mesura que avançava la nit electoral es va anar confirmant que el conglomerat Catalunya Sí Que Es Pot no cobriria les expectatives generades i ni tant sols assoliria els resultats que li atorgaven les enquestes que, a mesura que s'acostava la jornada electoral, ja detectaven una davallada dels de Lluís Rabell, que no repetirien la sorpresa de Barcelona en Comú a les municipals del mes de maig.

Sí que es Pot va valorar quan encara hi havia poques dades d'escrutini que els resultats electorals tendeixen a una polarització entre el sí i el no" i "evidencien" que la solució per a les aspiracions dels catalans "passa per una sortida dialogada i democràtica".