La candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, andalusa de naixement i catalana d'adopció, ha protagonitzat el tomb polític més important a Catalunya del 27-S en assolir el «sorpasso» a PSC i PP i convertir el partit taronja en el segon del Parlament amb 25 escons, cosa que impulsa C's de cara a les generals.

Arrimadas (Jerez de la Frontera, Cadis, 1981) ha tingut una carrera meteòrica dins de Ciutadans i, en poc temps, es va convertir en un valor a l'alça en la formació que lidera Albert Rivera, que l'ha fet pujar a candidata per a les eleccions catalanes del 27 de setembre, després d'un procés de primàries.

La cap de llista de Ciutadans és membre del comitè executiu del partit des del 2011 en la secretaria de joventut, així com de la nova Executiva Nacional, i en la passada legislatura va assumir ser portaveu adjunta del grup parlamentari i, posteriorment, va exercir de portaveu a la cambra catalana.

Malgrat la seva curta carrera política, atesa la seva joventut, la candidata ha desenvolupat una intensa activitat parlamentària amb la seva participació en comissions com la d'Empresa i Ocupació, la d'Igualtat o la de Polítiques de Joventut o la d'investigació sobre la fallida de Spanair, entre d'altres.

La presidenciable és llicenciada en Dret i Administració i Direcció d'Empreses per la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla i parla quatre idiomes -castellà, català, anglès i francès.

Abans de la seva entrada en l'escena política de la mà de Ciutadans, Arrimadas va treballar de consultora en una empresa de serveis de consultoria estratègica i de gestió, i com a responsable de qualitat en un grup d'empreses de serveis industrials en el sector petroquímic.

En campanya, la candidata ha erigit Ciutadans com «l'únic» partit capaç de liderar un govern «alternatiu» al dels independentistes, davant un PPC i un PSC que «han traït» els seus votants amb els seus pactes amb CiU o amb ERC en el tripartit, o davant una Catalunya Sí que es Pot que navega en la «indefinició» sobre la secessió.

Amb aquest discurs ha aconseguit que C's hagi penetrat amb força a l'àrea metropolitana de Barcelona i a Tarragona, relegant el PP i competint molt estretament amb els socialistes.

Arrimadas ha promès defensar la unitat d'Espanya, però també impulsar la regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció, així com recuperar els ponts de diàleg amb l'Estat des de la centralitat política, i ha assegurat que vol governar per a «tots» els catalans, sense que hi hagi «vencedors o vençuts».

En moltes de les seves intervencions durant la campanya, la presidenciable ha apel·lat els sentiments i els orígens, i ha recalcat que si la posen en la tessitura, no pot triar entre la seva Andalusia natal i la Catalunya de la qual es «va enamorar» i on va decidir «passar la resta de la seva vida».

Va prendre la decisió d'instal·lar-se definitivament a Catalunya el 2006, encara que coneixia el Principat pels seus nombrosos viatges per visitar la família, que resideix aquí des de fa anys, així com per raons de feina.

«L'important són les persones i no les banderes», assegura.

Arrimadas es defineix com una persona «somiadora, curiosa i bona gent», entre les seves grans aficions hi ha viatjar, però també, llegir, l'art, la història i córrer.

Ara, amb l'ajuda de l'indiscutible líder de C's, Albert Rivera, ha posat una catifa vermella -o taronja- perquè el seu partit pugui ser clau en les generals de desembre.