Les comarques gironines es van abocar massivament amb Junts Pel Sí, que va obtenir 11 dels 17 diputats i va sumar gairebé el 60% dels vots. L'altre gran triomfador de la nit electoral gironina va ser Ciutadans de Jean Marie Castel en passar de no tenir representació a ser la segona força més votada, molt lluny dels partidaris de Lluís Llach. El PSC, la CUP, el PP i Catalunya Sí que Es pot es van repartir un diputat cadascú. Malgrat l'evident èxit electoral, les forces independentistes perden representació respecte al Parlament de 2012, en baixar dels 13 diputats que sumaven CiU i ERC als només 12 escons que tindran ara, en comptar els de Junts Pel Sí i l'escó de la CUP.

Junts pel Sí va reunir més de 210.000 vots i els diputats gironins de Junts pel Sí seran Lluís Llach, Anna Caula, Carles Puigdemont, Roger Torrent, Dolors Bassa, Lluís Guinó, Jordi Munell, Sergi Sabrià, Maria Dolors Rovirola i Jordi Orobitg. Per militància política, CDC tindrà 4 diputats, ERC en tindrà 3 mentre que hi haurà 4 independents. Paradoxalment, CiU i ERC han sumat uns pocs centenars de vots més que els que ja van obtenir el 2012, però ha suposat una reducció del percentatge per l'augment de participació.

En segon lloc va quedar Ciutadans, que va sumar gairebé 50.000 paperetes. Els dos diputats del partit d'Albert Rivera seran Jean Marie Castel i Alfonso Sánchez. Castel haurà de deixar el seu seient a l'Ajuntament de Girona, com havia promès durant la campanya.

El PSC es va mantenir com a tercera força en superar per pocs vots la CUP, però va perdre un dels 2 diputats que tenia. El seu representant serà Rafel Bruguera, exalcalde de l'Escala i senador. També va igualar el nombre de vot de 2012.

El mateix li passa al PPC, que perd força i es queda amb un escó, després que el 2012 n'obtingués dos. El seu cap de llista, Enric Millo, conservarà l'escó.

La CUP entraria al Parlament per primer cop amb un representant, que serà l'advocat Benet Salellas.

Catalunya Sí Que Es Pot va salvar els mobles en l'últim minut del recompte i va aconseguir entrar -el 2012 ICV va obtenir 1 escó-, i també era Marc Vidal, cap de llista de la candidatura de confluència d'esquerres.