No el veig amb gaire cara de sorpresa. Els resultats han anat com esperava?

Home, durant la campanya electoral, aquestes dues darreres setmanes, he participat en desenes d'actes i ja havia copsat que el nostre missatge arribava a molta gent. Teníem molt clar que superaríem els resultats de l'any 2012, però no sabíem en quin grau exactament. Al final han sigut 33.000 vots més que en les anteriors eleccions a les comarques de Girona, que és un resultat altament positiu.

Però no m'ho diu exultant.

Perquè teníem grans esperances de treure un segon diputat per Girona, i al final no ha pogut ser. Per poc, però no ha pogut ser. Això ens ha deixat cert regust amargant.

Regust amargant que segurament no tindrà si analitza els resultats en el global de Catalunya.

Efectivament, en clau nacional no teníem gens clar obtenir uns resultats així. Uns resultats que signifiquen que se'ns ha de tenir obligatòriament en compte a l'hora de tirar endavant qualsevol iniciativa.

Doncs la primera iniciativa en la qual seran clau serà la investidura del president.

En un moment així, nosaltres ens devem a la gent que ha confiat en nosaltres, que ens ha votat, i no els decebrem. El fet que no hi hagi una majoria absoluta ens dóna més força per a negociar, això està clar. Però a la vegada col·lectivitza el procés en el sentit que ningú se'l pot apropiar, no ?pertany a ningú en particular.

Ha dit negociar? Però si la CUP ha deixat ben clar durant la campanya que no farien president Artur Mas.

(Riu) Per això mateix, s'haurà de negociar qui és el candidat a president, si és que volen el nostre suport en la investidura.

Analitzem una mica els resultats globals. L'ha sorprès que els partits d'esquerra s'hagin més o menys mantingut?

Sempre he tingut la impressió que hi ha partits que encara que no facin absolutament res poden comptar amb un nombre de vots perenne. Gent que els vota passi el que passi. Em refereixo sobretot al PSC i ICV, que tenen uns votants que sempre hi són.

En canvi, qui ha crescut inclús més que vostès és Ciutadans.

El cas de Ciutadans em preocupa molt. Hauríem de fer tots autocrítica, però sobretot els partits d'esquerra. No hem sabut advertir del perill que suposa Ciutadans. Però si fan el mateix discurs que la Faes!

Al Parlament hi representarà les comarques de Girona. Amb quines prioritats?

Sobretot en un que hem estat destacant durant tota la campanya: evitar que es trinxi el territori. Ja en el seu moment vam estar en contra de la MAT, i seguirem molt atents a tot el que signifiqui agressions al territori de les comarques de Girona. Que hi hagi la CUP al Parlament és una garantia per a la protecció del territori.