'Puigdemont, el nostre president' és el lema de campanya escollit per la candidatura de Junts per Catalunya a les eleccions del 21-D. "Es tracta del crit del carrer i és el nostre president, no el que ens volen imposar via 155 a través d'unes eleccions", ha assenyalat la directora de campanya de Junts per Catalunya, Elsa Artadi. "Aquests comicis van de Puigdemont versus Rajoy. De democràcia versus 155", ha volgut deixar clar Artadi, que ha reconegut que es tractarà d'una campanya "atípica i difícil" amb diversos membres de la seva candidatura a la presó o a Brussel·les. "No podem competir en igualtat de condicions però traurem partit de la tecnologia sempre que puguem a través de vídeos, paraules o connexions en directe", ha avançat el responsable d'imatge i creativitat de la campanya, Ramon Maria Piqué, que s'ha mostrat sorprès davant la pregunta sobre la similitud dels tres cartells electorals de Junts per Catalunya amb els de Catalunya en Comú-Podem: "Ni ho sabíem".

"Devem estar d'acord amb l'equip dels comuns", ha ironitzat seguidament Piqué, que ha justificat la tipografia, l'estètica i la imatge utilitzades per Junts per Catalunya "en la cartellera que es veu actualment als cinemes". "De president ja en tenim un i aquestes eleccions van de si volem que torni a Palau. La nostra és la millor llista per garantir-ho", han insistit des de Junts per Catalunya. Elsa Artadi ha anat una mica més enllà i ha assegurat que els comicis del 21-D han de servir "per restaurar la democràcia i les institucions catalanes" i seguir treballant "a partir del mandat de les eleccions del 27-S i del referèndum de l'1 d'octubre". "No contemplem cap altre escenari que guanyar les eleccions", ha sentenciat la directora de campanya de Junts per Catalunya, una formació que diu que no s'ha fixat cap objectiu d'escons ni per dalt ni per baix.

En els tres cartells de campanya presentats la figura del president Puigdemont és ben rellevant. En la primera versió, Puigdemont apareix en solitari en una fotografia que es va prendre just abans de la seva entrada al club de premsa de Brussel·les per anunciar el seu exili. "No hem triat la típica foto d'un candidat, és una foto icònica que recorda que Puigdemont no hi és. Però no és una imatge per plorar sinó d'esperança", ha assenyalat el responsable d'imatge i creativitat de la campanya de Junts per Catalunya. El segon cartell compta també amb la figura de Puigdemont, acompanyat en aquest cas del seu número 2, Jordi Sànchez, també amb el mateix lema 'Puigdemont, el nostre president'. Finalment, el tercer cartell de campanya és més coral, porta el lema 'Junts per Catalunya' i hi apareix bona part de la candidatura amb els consellers empresonats, els que es troben a Brussel·les, així com els caps de llista de Girona, Tarragona i Lleida.Acte unitari amb ERC, el 7 de desembre a Brussel·les

Paral·lelament, Artadi ha avançat que Junts per Catalunya preveu celebrar alguns actes unitaris amb ERC. El primer serà el que es farà a Brussel·les el proper 7 de desembre, just després de la manifestació a la capital belga. En cas que els consellers que són a la presó surtin en llibertat, hi hauria un altre gran acte de campanya amb la seva presència, ha puntualitzat la directora de campanya de Junts per Catalunya. "Però això no està a les nostres mans. És una injustícia però és la realitat", ha lamentat Artadi, que també ha descartat cap tipus de "pacte de no agressió" amb ERC i la CUP. "No hi hauria d'haver problemes. Tenim molts objectius en comú i no tindria cap sentit cap retret davant de la societat catalana", ha conclòs la directora de campanya de Junts per Catalunya.