El candidat del PPC a les eleccions a Catalunya 2017, Xavier Garcia Albiol, ha obert aquesta nit la seva campanya a la sala Bikini de Barcelona davant de prop de 150 militants amb una crida a donar la volta a les enquestes que -com la del CIS- pronostiquen una caiguda de la seva formació el 21D.

"Heu vist una enquesta que no ens agrada gens", però "li donarem la volta i demostrarem que l'enquesta important és el 21D", ha afirmat. Per aconseguir-ho, ha dit, cal "sortir amb força i amb convenciment" que "més enllà de les dificultats i que alguns ens intentin silenciar per representar el partit de govern a Espanya, som els que representem l'essència de la majoria de catalans".

"El 21D, 'a por ellos'", ha sentenciat abans de desplegar un minut abans de les 12 el cartell electoral del PPC. Malgrat que els populars no han fet públic encara el seu programa electoral, durant els discursos de Dolors Montserrat i Andrea Levy han apuntat a algunes de les línies que utilitzaran fins el 21D: la reivindicació del 155 com a eina per recuperar l'estabilitat i la "normalitat" a Catalunya, i la recuperació econòmica.

Els populars han reproduït a l'escenari de la sala un balcó on hi penjaven les banderes catalana i espanyola, símbol de l'unionisme als carrers de Catalunya, que segons Albiol són "un crit" per dir "prou" al nacionalisme. L'han acompanyat a aquest inici de campanya la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, i la vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy.

"Ens hi juguem el futur dels nostres fills"

En el seu discurs, Albiol ha advertit que en aquestes eleccions els catalans es juguen "el futur dels nostres fills i dels nostres nets". "Alguns pretendran que seguim en el camí de la divisió i de l'enfrontament, de la fractura social, però altres com nosaltres treballarem per canviar dinàmiques i estarem al capdavant d'un govern que ha de tenir com a prioritat tornar a cosir les fractures que ha creat l'independentisme", ha dit.

Objectiu: "Marcar el full de ruta" del pròxim govern

Segons Albiol, aquest govern haurà de retornar la confiança a les empreses que han marxat i aconseguir un clima adequat perquè tothom pugui dur a terme la seva activitat amb normalitat. "Treballarem per retrobar-nos entre els catalans i per recuperar el diàleg amb aquella part de la població que és independentista i ha estat enganyada pels seus dirigents perquè tots hem d'anar en la mateixa direcció", ha dit.

Segons Albiol, si el PP actua en aquesta direcció durant la campanya podrà obtenir uns resultats que li permetin "marcar el full de ruta del pròxim govern de la Generalitat". Ha apuntat que la papereta del PP és "l'única que pot garantir el futur, la convivència i la unitat d'Espanya", perquè la seva formació "representa la unió" i "un projecte fort de Catalunya dins d'Espanya".

"Estem acostumats a guanyar les enquestes"

Albiol ha fet referència a l'enquestes electorals a Catalunya i en concret de l'enquesta del CIS que s'ha donat a conèixer aquest dilluns que li atorga 7 diputats, quatre menys que els que va obtenir el 27S del 2015. La seva contrasta amb la crescuda de Cs, que segons el CIS obtindria entre 31 i 32 diputats, 6 o 7 més que el 2015.

"Heu vist una enquesta que no ens agrada gens, però el PPC estem acostumats a guanyar sempre les enquestes", ha afirmat abans de recordar que el maig del 2016 -un mes abans de les generals- el CIS deia que el PP es quedava amb 118 diputats i en va obtenir 137, o que Podem seria segona força política a Espanya amb 90 diputats, o que Cs obtindria 40 diputats i avui en té 31. "A aquesta enquesta que ha sortit avui li donarem la volta i demostrarem que l'enquesta important és la del 21".

Montserrat: "Som el partit que ha retornat la normalitat democràtica a Catalunya"

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ha assegurat que el PP és el partit que defensa la "llibertat i la igualtat", així com la "justícia social" i la "recuperació econòmica". "Som el partit que ha retornat la normalitat democràtica a Catalunya, l'únic partit, perquè a altres els tremolaven les mans mentre que nosaltres ho teníem clar des del primer moment".

Levy: "El 22 de desembre podem dir adéu al nacionalisme"

La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP i número 2 de les llistes del PPC. Levy ha advertit que aquests dies de campanya "no seran senzills" i seran "molt durs", però ha demanat força al partit per fer que el 22 de desembre "Catalunya sigui com la volem veure". "Podem donar la volta a la situació política a Catalunya i dir adéu al nacionalisme", ha afirmat, i tenir "un govern que vegi les institucions, els mitjans públics i l'educació com la casa de tots".

Tres visites de Rajoy

La d'Albiol serà una campanya bàsicament centrada a l'Àrea Metropolitana, tot i que el líder del PPC visitarà també capitals de demarcació com Lleida, on aquest divendres estarà acompanyat del president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, que ja té programades tres visites a Catalunya abans del 21D, els dies 8, 13 i 17 de desembre.