La CUP-Crida Constituent proposarà una Llei d'anul·lació dels processos polítics contra l'independentisme -i d'altres casos de vulneració de drets i llibertats bàsiques- similar a la que va aprovar el Parlament sobre els processos franquistes. La cap de llista Natàlia Sànchez, i l'actual diputat Benet Salellas van fer públiques les seves propostes en matèria de justícia davant dels jutjats de Girona.

Sànchez va criticar que el sistema judicial espanyol ha consolidat una «justícia de classe», que no presta prou atenció als delictes de les elits polítiques i econòmiques i va denunciar que durant la transició no va haver-hi una ruptura amb el poder judicial franquista i va impedir la renovació i democratització de la judicatura.

En aquest marc va situar Sànchez la «politització de la justícia» i va criticar els processos judicials contra l'independentisme.

Per la seva part, Salellas va defensar que «el sistema judicial de la nova República ha de ser realment independent, àgil i garantista pel que fa a drets i llibertats».