Els membres gironins de la llista de Junts per Catalunya (JxCat) van visitar Amer, poble natal de Carles Puigdemont, en el primer dia de campanya per al 21-D. Al municipi de la Selva, que es reivindica com a «terra de presidents», hi viuen molts dels familiars i amics de Puigdemont. Per això, segons JxCat, l'objectiu l'endemà del 21-D és que ha de seguir sent el 130è president de la Generalitat.

En aquest sentit, la cap de llista gironina, Gemma Geis, va afirmar que «la llista que Mariano Rajoy no vol que guanyi és la llista de Puigdemont, legítim president». «A nivell internacional, els resultats es llegiran en funció del suport que tingui Puigdemont. Si la llista més votada és la de Junts per Catalunya, enviarem un missatge molt clar a l'Estat espanyol i al món sencer», va afirmar. Segons un comunicat de JxCat, Geis va remarcar que la llista és «diversa i transversal, amb persones procedents de molts àmbits, unides davant» l'atac a la democràcia» que ha suposat del 155 i» compromeses amb el país i el mandat democràtic» del 27-S i de l'1-O.

Per la seva banda, Salvador Clarà, que va ser cap de llista d'ERC a Amer, amic de Puigdemont i que tanca la llista de JxCat, va destacar que en aquests moments «Carles Puigdemont dona nom i rostre a la llibertat». «La llista més votada ha de ser la del nostre president legítim», va insistir. A la trobada també hi va participar la 13 de la llista, Àstrid Desset.