La plaça de la Constitució de Girona es va convertir ahir -de moment de forma simbòlica- en la nova plaça 1 d'octubre. Cap a quarts de dotze del migdia, desenes de persones convocades pel CDR i la plataforma Girona Vota van organitzar ahir un acte per empaperar la plaça i batejar-la com a 1 d'octubre. El cartells van combinar-se amb algunes peces de ganxet que encara queden a la plaça de l'acte reivindicatiu que es va fer fa uns dies per reclamar la llibertat dels presos. Després de l'encartellada, va tenir lloc un vermut solidari.

Segons va informar Catalunya Ràdio, al voltant de 200 persones van participar en l'acte, entre les quals hi havia representants de partits com la CUP o Esquerra Republicana, incloses les regidores Maria Mercè Roca i Laia Pèlach, respectivament.

Escenari reivindicatiu

D'aquesta manera, la plaça de la Constitució de Girona s'està convertint cada cop en l'escenari de més reivindicacions. Abans de la DUI, s'hi van fer nombroses concentracions per reclamar el referèndum i posteriorment que es fes efectiu el resultat. D'ençà dels empresonaments dels polítics i líders independentistes, la plaça ha acollit diversos actes per reclamar el seu alliberament.