El cap de llista dels comuns per Girona, Llorenç Planagumà, va visitar ahir el Barri de La Farga de Banyoles, on l'any passat va finalitzar el Pla de Barris promogut a partir de l'any 2004 arreu del territori català. Planagumà va comprovar la bona feina realitzada per aquest programa, així com també va poder constatar que cal donar-los continuïtat i ampliar-los, segons va informar la candidatura de Catalunya en Comú-Podem.

El candidat va reivindicar que després de la rehabilitació dels espais públics cal posar en el centre dels nous programes la inserció ocupacional, amb ajudes a l'ensenyament, l'actualització i especialització laboral i a l'ajuda social. Planagumà va recordar que a Barcelona, amb Ada Colau, s'estan fent programes de barri, inspirats en els promoguts per la Generalitat. Però va recordar que molts ajuntaments no tenen la capacitat econòmica per dur-los a terme, tot i que hi ha necessitat urgent per fer-los. També va lamentar que un cop desapareguts els Plans de Barri, els ajuntaments han hagut de fer un esforç per assumir els serveis socials derivats d'aquests plans, amb diners municipals.

El cap de llista també va recordar que la seva candidatura aposta per l'ampliació del parc públic d'habitatges arribant el 2030 a un 15% de tots els parc d'habitatges i ampliar les subvencions per la rehabilitació de pisos privats que siguin destinats a lloguer social.

Ja en clau municipal, el regidor a Banyoles, Joan Luengo, li va exposar les necessitats urgents per a la ciutat. Nous Plans de Barri per als Barris de La Farga i Canaleta; lluita per tornar a aconseguir una subvenció per part de la Generalitat per construir la nova biblioteca municipal i comarcal que actualment s'està decidint; i realitzar el procés participatiu per a la millora de protecció de l'Estany de Banyoles, proposta acceptada l'any 2014 i encara aturada avui.