La número 2 de la llista el PSC per Barcelona, Eva Granados, va visitar ahir el Parc de les Pedreres de Girona amb la portaveu del PSC a l'Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, i amb el cap de llista gironí, Rafel Bruguera per comprometre's, en nom de la candidatura, a estar al costat del consistori per desenvolupar el Pla Integral i Social de les Pedreres. Es tracta del projecte més ambiciós d'aquest mandat per recuperar Les Pedreres com a porta d'entrada de les Gavarres i com a territori d'especial interès, tant per les característiques del bosc com per ser un mirador a la ciutat.

En aquest sentit, Granados va manifestar que «el govern de Catalunya té com a primer deure trobar solucions que puguin aportar progrés a les persones i, en aquest sentit, al programa que portem hi té una importància cabdal els pla Barris 2.0, que posa en primer pla les preocupacions més directes de la ciutadania». Per la seva part, Bruguera va especificar que «Catalunya com a nació s'ha construït a partir de les ciutats i que Girona al costat de Barcelona ha contribuït de manera directíssima a fer de Catalunya allò que som». Així, la candidatura es comprometia al desenvolupament del Pla de les Pedreres, el projecte més ambiciós d'aquest mandat municipal.

Qui va formar part del Govern i ara portaveu del grup municipal dels socialistes a Girona, va especificar que el Pla, «per ser desenvolupat amb respecte a les persones, al barri i al territori requereix recursos i el compromís de les institucions catalanes». Així, va valorar com una notícia important que el grup socialista català es comprometi a estar al costat de l'Ajuntament per fer del Parc un espai natural reservat i que això es pugui prosseguir amb diàleg i ple consentiment de totes les parts implicades, la gent que hi viu i els barris del nord-est de Girona.

Per Bruguera, «és un exemple palpable que Catalunya també es fa fonamentalment des dels ajuntaments. I exemples com aquest demostren que quan els socialistes han tingut responsabilitats al govern hem prioritzat els problemes de les persones i l'habitatge. El pla de barris n'era una mostra que malauradament va desaparèixer amb els governs posteriors als de progrés però que nosaltres reivindiquem com el gran pla de la Catalunya que ha de tornar a ser».

El Pla de les Pedreres va ser aprovat pel govern de Carles Puigdemont l'abril del 2015. Llavors, la regidora Paneque va fer que l'alcalde es comprometés a presentar un Pla Social abans de l'aprovació definitiva de l'integral. Amb l'acord de govern entre CiU i el PSC, els socialistes van iniciar i tancar el Pacte Social, que va culminar amb l'aprovació de les famílies afectades pel Pla Integral.

El Pla Social s'aprovà de manera definitiva aquest passat novembre. L'aleshores govern municipal format per CiU i PSC, hi va votar a favor amb suport dels grups de la CUP, del PP i de Cs.