La Fiscalia de Delictes d'odi i discriminació de Barcelona ha obert d'ofici diligències d'investigació contra el professor de la UB Jordi Borrell per les piulades homòfobes contra el candidat del PSC a la Generalitat, Miquel Iceta. En un comunicat, el ministeri públic diu que ha obert una investigació pel delicte 510.2.a del Codi Penal, que castiga els que lesionin la dignitat, humiliïn, menyspreïn o desacreditin a persones per la seva orientació sexual.

Borrell va dir en diverses piulades que el socialista tenia "esfínters dilatats" i el qualificava de "ser repugnant". Borrell va esborrar les piulades i s'ha disculpat públicament també a través d'una piulada a "totes les persones que es van ofendre amb raó" i "especialment" a Miquel Iceta. "No sóc homòfob, ni molt menys. El tweet va ser una ficada de pota", es justifica Borrell.

A més, ha deixat el càrrec de director de l'Institut de Nanociència i Nanotecnologia, segons ha informat aquest dilluns al migdia la Universitat de Barcelona. Per la seva banda, la UB i el seu rector, Joan Elias, han qualificat les expressions del professor d'"inacceptables i alienes als valors universitaris".