El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha descartat que des del Govern espanyol s'impulsi cap procés d'il·legalització de partits independentistes, i ha posat en valor que "la grandesa de la democràcia" és que dona cabuda aquest tipus de formacions "sempre que sigui respectant les normes de convivència".

Així ho ha posat de manifest a preguntes dels assistents a una trobada informativa organitzada pel diari 'La Tribuna', on ha considerat a més que la "normalitat estatutària" ha quedat restablerta a Catalunya.

En la seva opinió, en analitzar el que ha passat a Catalunya en els darrers mesos cal deixar clar que "s'ha produït un intent d'uns pocs d'arrabassar a la majoria la certesa que dona l'Estat de Dret per deixar-la en la intempèrie de l'arbitrarietat".

I tot això, segons ha dit, "vulnerant la Constitució, l'Estatut d'Autonomia, desobeint el Tribunal Constitucional i incomplint les sentències dels tribunals".

Per a Catalá, "el pitjor negatiu de la foto actual és que se n'han anat 2.700 empreses de Catalunya i han caigut les vendes, el negoci hoteler i les inversions".

"No serà fàcil que tornin les empreses, sobretot si alguns segueixen amb discursos tòxics d'equidistància populista només reconeguts per la ultradreta xenòfoba europea", ha afegit.

Espera un govern "constitucionalista"

Sobre el procés electoral a Catalunya, s'ha mostrat confiat que de les urnes surti un resultat que "possibiliti un Govern que de manera lògica defensi la Constitució, l'Estatut d'Autonomia i la seguretat jurídica".

"Cal confiar en això. Em quedo amb el fet que al final l'Estat de Dret ha prevalgut, i la seguretat jurídica està vigent avui a Catalunya", ha assegurat.

El que toca ara, segons el ministre, és "treballar perquè Catalunya "torni a ser el que tants anys ha estat: una terra pròspera, competitiva, solidària i integradora".