L'expresident de la Generalitat i candidat de Junts per Catalunya (JxCat) en les eleccions del 21 de desembre, Carles Puigdemont, va demanar ahir que el 21-D no es doni el «permís» als que volen empresonar a «tota una generació de polítics» sobiranistes i que pretenen «deixar buides d'esperança les prestatgeries», com va passar amb les del Museu de Lleida.

Al Teatre Felip Pedrell de Tortosa, Puigdemont va intervenir en una videoconferència i va criticar de nou els partits que van donar suport al 155 (PP, PSOE i Ciutadans), el dia que es van endur de Lleida les 44 peces de Sixena i després de conèixer-se que el jutge del TS Pablo Llarena planeja estudiar si imputa més persones que podrien haver participar en l'estratègia del procés sobiranista. «Han decidit posar tota una generació de polítics a la presó», va asseverar el cap de llista de Junts per Catalunya (JxCat), que va augurar que portaran a terme aquest pla si guanyen les eleccions.

Puigdemont va assenyalar en aquest sentit que els partits del 155 «esperen que les urnes els donin el permís» per portar a la presó «a tot aquell que passa per aquí», per això va fer una crida a impedir-ho: «Mai els podrem donar permís perquè els catalans tenen una estima per la seva llibertat i les seves institucions», va dir.

En les seves crítiques als candidats dels partits constitucionalistes, va dir que «Miquel Iceta (PSC), Xavier García Albiol (PPC) i Inés Arrimadas (Ciutadans) ens volen tancar en un bagul -als sobiranistes- i llençar-lo al mar perquè no sortim mai». També després de les mostres de recuperació de la seva candidatura en els sondejos, va considerar que Ciutadans, PSC i PPC se'ls veu «més nerviosos del compte» i que ja actuen a la desesperada perquè «comencen a intuir que perdran».