El candidat del PSC el 21-D, Miquel Iceta, va assegurar en referència a Carles Puigdemont que «quan un president crida a encarar-se a alcaldes obre la porta a violència verbal» i «qui sap si de l'altra». Així, Iceta es va sumar a l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, que dilluns ja va responsabilitzar Puigdemont dels insults homòfobs que ha rebut el candidat socialista a les xarxes socials. «Qui té màxima responsabilitat ha de prendre màxima cura», va insistir Iceta, recordant que Puigdemont va dir als ciutadans que miressin els ulls d'aquells alcaldes que no cedien locals per a l'1-O.

Iceta va fer aquestes declaracions en un acte municipalista a Barcelona, acompanyat d'alcaldes i regidors socialistes. Entre ells, el líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, que va carregar contra Ciutadans i els comuns. De Cs va destacar que no tenen «ni punyetera idea» del que és governar i també va acusar els comuns de «riure les gràcies» a l'independentisme.

D'altra banda, el líder social va afirmar que encara que hagi decidit acceptar les disculpes del professor de la UB que el va insultar, no s'ha de banalitzar l'ofensa, ja que és «a tot un col·lectiu» amb gent que «potser no té la sort» de rebre el suport que ha rebut ell per part del seu entorn.

En aquest sentit, l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, també present a l'acte, juntament amb desenes d'alcaldes i regidors socialistes, va recordar l'agressió a un grup de joves socialistes del municipi aquest diumenge mentre enganxaven cartells del PSC. «Hem de superar això, els ciutadans no volen aquest ambient», va indicar Marín, que va insistir que Iceta «ofereix l'oportunitat» de crear una Catalunya «tranquil·la» i amb «bona convivència» després dle 21-D.