El candidat d'ERC Oriol Junqueras està disposat a pagar el preu d'estar a presó si suposa la llibertat de Catalunya. «Si el preu de la llibertat és la presó, l'hem d'assumir, per molt dolorós que sigui», va dir en una entrevista a l'ACN que va respondre per escrit des d'Estremera. Junqueras va replicar a JxCat que ningú podrà assenyalar ERC com a «còmplice» del 155 quan ell és a la presó i «desenes de militants estan processats sota l'acusació d'organitzar el referèndum». Des de JxCat es va defensar que plantejar candidats a la Presidència alternatius a Puigdemont és avalar la intervenció de l'autonomia. «No paga la pena, ni toca, obrir polèmiques», va afegir. D'altra banda, Junqueras va descartar rotundament un pacte amb el PSC: «Dime con quien bailas y te diré quién eres», va resumir.

Per la seva part, Marta Rovira, va afirmar ahir que ERC i JxCat trobaran «la manera d'entendre's» després del 21-D per «revalidar el mandat de construir una república», tot i que la prioritat és guanyar i derrotar el bloc del 155».

Des de Girona, Roger Torrent va explicar que des d'ERC «hem demostrat que som garantia de govern» i «la bona gestió que ha desenvolupat el departament d'Economia encapçalat per Oriol Junqueras ens avala». «Que ningú s'enganyi. Entre d'altres dades, teníem superàvit fins l'arribada del 155», va dir durant unes jornades on ERC s'està reunit amb representants dels principals agents econòmics de la demarcació. «Tot i l'alarmisme que està intentant imposant el govern espanyol hem traslladat a tot els agents que, enguany, arribarem al 2,6% de creixement del PIB» i «el bloc del 155 s'està dedicant a mentir o a donar dades incompletes», va reblar.