Ciutadans va apel·lar ahir als indecisos i als votants del PSC «decebuts» a concentrar el vot en la formació taronja, no només perquè hi hagi un «canvi» a Catalunya que superi l'etapa nacionalista, sinó també per «assegurar l'acord» entre formacions constitucionalistes. La formació va celebrar ahir el seu multitudinari acte central a l'Hospitalet de Llobregat, on van reunir unes 5.000 persones.

Tant Arrimadas com Rivera van defensar que el vot a Ciutadans representa el «canvi» real per obrir una nova etapa, en la que Catalunya «torni a aixecar-se» i «comenci la remuntada al nacionalisme» dels últims quaranta anys. «On els problemes reals estiguin al centre de la política, i que la política es faci pensant en les persones i no en els territoris», va puntualitzar Arrimadas.

El vot al PSC, un vot perdut

A més, Rivera va situar el vot a la formació taronja com «l'únic» que pot assegurar un «acord» entre les formacions constitucionalistes -amb socialistes i populars-, perquè els vots al PSC «no se sap on aniran», va dir en al·lusió als anteriors governs tripartits.

En aquest sentit, Rivera es va dirigir explícitament als que «dubten aquests dies» entre Cs, que és el vot «nítid», «clar», «segur» i «fiable», o els «vells partits» com el PSC, que «es van oblidar de molts catalans» en pactar amb ERC, que es decantin pel partit taronja. «Si voten el PSC, el seu vot no saben on anirà. Si volen un acord entre Ciutadans i el PSC, l'única possibilitat que hi hagi un acord és votant Ciutadans», va argumentar Rivera.

Arrimadas, a més, va esgrimir que la formació taronja és «l'únic vot guanyador al sobiranisme»: «Ciutadans és l'únic partit capaç de guanyar a ERC, a Junqueras i a Puigdemont», va clamar la cap de llista.

Rivera també va carregar contra els «reaccionaris», contra els que van donar un «cop a la democràcia», i davant d'aquests va reivindicar que la «munició dels demòcrates» és el «vot, l'urna, la victòria». El president del partit va subratllar que Cs, quan va néixer fa onze anys, «va ser la llavor que va donar un projecte per a Catalunya que podia guanyar» ara al nacionalisme i el partit que «ha sigut qui ha trencat el silenci. «Amb Cs es va acabar la por a la superioritat moral del nacionalisme, el demanar perdó per sentir-se catalans, espanyols i europeus. Els guanyarem i obrirem una nova etapa a Catalunya», va dir. «Sí es pot, sí es pot» guanyar les eleccions a Catalunya 2017, va afegir, parafrasejant l'eslògan de Podem.

Arrimadas va alertar que els resultats poden ser molt ajustats i que cal no penedir-se «d'un grapat de vots». La cap de llista també va retreure als membres del govern català que «s'hagin rigut» de la justícia i va recordar que es feien «selfies» amb les resolucions judicials. També va retreure a Puigdemont que sigui a Brussel·les.