18 de desembre de 2017
18.12.2017
ELECCIONS CATALUNYA 2017

Junqueras: «Estic a la presó perquè no m'amago mai d'allò que faig i perquè sóc conseqüent dels meus actes»

El candidat d'ERC creu que "no hi ha cap raó" que li restringeixi el "dret" d'assistir a la sessió d'investidura

18.12.2017 | 16:22

El candidat d'ERC, Oriol Junqueras, ha explicat que està a la presó perquè no s'amaga mai d'allò que fa i perquè és conseqüent amb "els seus actes, decisions, pensaments, sentiments i voluntat". En una entrevista a Rac 1, la primera en format d'àudio des que és a Estremera, el candidat dels republicans també ha considerat que "no hi ha cap raó" ni "cap possibilitat" de restringir-li el seu "dret" a assistir a la sessió d'investidura i, per tant, ser president de la Generalitat si guanya les eleccions a Catalunya 2017. Pel que fa als actes postelectorals, Junqueras ha apostat per un Govern "de la màxima unitat possible i del màxim consens possible" i s'ha mostrat optimista tot i la seva situació d'empresonament. "L'estada en una presó sempre contribueix a reforçar l'ànima, et fa més fort i et fa més convençut d'allò que sempre has representat i, en aquest sentit, animat, content i molt content de parlar amb vosaltres perquè no ha sigut gens fàcil", ha conclòs.

En una breu conversa, Junqueras no ha entrat a explicar detalls del dia a dia a la presó però sí que ha dit que llegeix, escriu i fa moltes coses que "fins ara no havia pogut fer gaire" i ha tingut paraules d'agraïment pel suport dels ciutadans: "Molt agraït a la gent de tot arreu, del món, en particular de Catalunya, per la seva constància, el seu esforç i la seva generositat".

Junqueras ha apel·lat a l'optimisme, a l'esperança i, fins i tot, al lema "el junquerisme és amor". "El que volem és construir el futur sempre amb els màxims consensos possibles, sempre amb la màxima unitat possible, sempre oferint la mà a tothom i amb aquesta actitud i convenciment que sempre ha sigut el meu i que no perdré pas aquí", ha defensat.

De fet, preguntat pels pactes postelectorals, el candidat dels republicans ha apostat per un Govern "de la màxima unitat possible" i s'ha mostrat convençut que es podrà formar un executiu després del 21-D.

Junqueras ha explicat que ha fet totes les gestions per poder votar en les eleccions i ha reivindicat "el dret a guanyar". "Em sembla que tenim tot el dret del món a guanyar. Crec que és bo que guanyem, crec que tenim un equip formidable, molt cohesionat, fort i preparat", ha defensat.

Pel que fa a si podrà assistir a la sessió d'investidura, Junqueras no n'ha tingut dubtes i ha argumentat que "no hi ha cap possibilitat" que li restringeixin el "dret" a assistir-hi. Així mateix, ha defensat que "no hi ha cap raó" per mantenir les mesures cautelars tot recordant que és a la presó de forma preventiva.
Passar de gesticular a construir la República

En una altra entrevista a NacióDigital, ha preguntat: "Però com pretenen que renunciï a fer el bé i als meus drets civils i polítics?". Així mateix, ha considerat que és a la presó com a "escarni" contra la gent que l'1-O va suportar "una pluja de cops va respondre votant i pacíficament"

En referència a la construcció de la República, Junqueras ha apostat per passar de "gesticular" i de declarar a construir "encara que no sigui tant èpic i sí més costós i lent". Ha afegit que la CUP té tot el dret a fer propostes, i que ja se'n podrà parlar però també ha avisat que "els ritmes i els compromisos han de ser col·lectius i assumibles per a al majoria".

El líder dels republicans ha atacat Cs a qui considera que està a la dreta del PP i és "el projecte d'Aznar", un projecte que, segons Junqueras, té per objectiu "fracturar el país i dividir-lo en comunitat per raó de llengua o d'origen"

"Vull eixamplar i no reagrupar, per guanyar"

En una altra entrevista, a El Punt Avui, Junqueras assegura que vol "eixamplar" per poder guanyar. "Ens hem de guanyar la complicitat i l´empatia d´una majoria robusta, i ho hem de fer apel·lant a tothom, no només als convençuts", ha argumentat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema