El cap de llista de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha dit aquest dijous que el president espanyol Mariano Rajoy "té una immensa por a obrir les urnes i que es demostri que la seva recepta no ha funcionat" i ha alertat que "votar qualsevol dels partits del 155 és obrir la porta a continuar amb el règim de la por".

Puigdemont ha comparegut al centre de convencions de Brussel·les on es farà el seguiment de la jornada electoral, que ha definit com "anormal" i que no està convocada "en situació de normalitat democràtica". Amb el logotip de la Generalitat al darrere amb el rètol 'Govern legítim'' el cap de llista ha assenyat que aquestes eleccions se celebren "amb candidats a la presó i a l'exili, amb atemoriment i intervenció del nostre país i les nostres institucions".

El candidat ha confiat que del resultat de les eleccions "pugui sortir la manera de recuperar aquesta normalitat i acabar amb l'alteració de la democràcia i la retallada de llibertats que ens ha imposat el 155" i ha confiat que "malgrat tots els impediments tothom pugui exercir el seu vot, que no hi hagi coaccions de cap tipus".