Tres eleccions en cinc anys han modificat la representació gironina al Parlament de Catalunya, on Ciutadans s'erigeix com el partit que ha guanyat més terreny. Des del 2012, aquesta formació ha passat de no tenir presència a Girona a aconseguir 2 diputats el 2015 i a doblar-los ahir, convertint-se en la tercera força de la demarcació amb el mateix nombre de representants que ERC. El major nombre de diputats, 7, els ha obtingut Junts per Catalunya, mentre que PSC i la CUP han revalidat els que tenien -guanyant més d'un miler de vots els socialistes i perdent-ne prop d'11.600 els anticapitalistes. El PP, que fa dos anys va representar el delegat del Govern espanyol a Girona, Enric Millo, ha desaparegut; igual que Catalunya en Comú-Podem -llavors, Catalunya Sí que es Pot.

La dissolució de Junts pel Sí ha mantingut, en nombres absoluts, la seva representació gironina al Parlament, ja que Junts per Catalunya i ERC han sumat els 11 diputats que la coalició independentista va obtenir el 2015. Per la formació que s'ha presentat com «la llista del president», 4 dels 7 diputats que ha obtingut a Girona s'estrenaran a la Cambra catalana, amb l'alcalde de Besalú, Lluís Guinó, com el més veterà. Ell i el batlle de Ripoll, Jordi Munell, són els únics que es van presentar a les darreres eleccions; a més de l'exconseller de Cultura, Lluís Puig, que tot i ser de Terrassa ha estat el número 2 de la independent Gemma Geis. La successora de Carles Puigdemont a l'alcaldia de Girona, Marta Madrenas, i qui ha estat director terrritorial de Cultura els últims anys, Francesc Ten, completen l'equip. Fins el 80% de l'escrutini, JxCAT tenia un vuitè representant, que va acabar caient a la banda de C's. Al costat dels dos diputats que han estat la cara gironina de Ciutadans des de 2015, Jean Castel i Alfonso Sánchez, s'asseuran el regidor de Figueres Héctor Amelló i la saltenca Maria del Camino Fernández.

Entre els 4 representants d'ERC per Girona no hi ha cap cara nova: tots eren diputats de Junts pel Sí a l'última legislatura. La decisió d'anar en solitari ha beneficiat Esquerra, que ha guanyat un diputat respecte el 2012; però llavors la desapareguda CiU en tenia 9 i amb els resultats d'ahir els seus hereus n'han perdut 2. L'alcalde de Sarrià, Roger Torrent, i Sergi Sabrià mantenen els escons que ocupen des del 2012; mentre que la seva cap de llista, l'exconsellera Dolors Bassa, i Anna Caula, serà la primera vegada que els ocupen en nom d'una llista republicana.