El candidat de la CUP, Carles Riera, va dir ahir que els anticapitalistes estan disposats a donar suport a la investidura d'un president independentista i fins i tot a formar part de l'executiu català si la resta de formacions sobiranistes assumeixen el seu programa polític, basat a «construir» la República.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el presidenciable de la CUP, formació que dijous va obtenir a les eleccions 4 escons, front als 10 del 2015, va assegurar que «encara que la seva influència i els seus arguments electorals han baixat respecte a la legislatura anterior», els seus quatre escons resulten «determinants», i «els farem valer d'acord amb el nostre programa», va sentenciar.

«Es tracta de no tornar a fer l'autonomia, de no obeir el 155, la Constitució i de no tornar a aplicar l'Estatut, sinó de fer República i de construir República», va subratllar Riera.

La formació anticapitalista reclama per això «mantenir en peu el projecte republicà davant de l'Estat i que aquesta República prioritzi en la seva actuació institucional el desenvolupament d'una legislació i d'unes polítiques públiques que estiguin al servei de cohesionar socialment la República».

En aquesta línia, Riera va subratllar que si el seu programa polític «és assumit per la resta de forces republicanes, no només donarem suport a la investidura d'un Govern, sinó que mantindrem la nostra disposició a formar-ne part», va afegir.

Pel que fa als representants de Catalunya en Comú, que dijous van aconseguir vuit escons, front als 11 del 2015, Riera els va animar a decantar-se pel bàndol independentista, perquè «és hora de decidir-se: donar suport a l'acció de l'Estat o a l'acció de la República», els va dir Riera.

Quant a la possibilitat que dirigents de la CUP com Anna Gabriel o Mireia Boya siguin investigades per la justícia per la seva participació en el procés sobiranista, va subratllar: «Farem pinya al voltant de les persones del nostre moviment que siguin investigades o represaliades».