Uns resultats per sobre de les seves expectatives?

Li diré la veritat. La meva feina és treballar, i ni tan sols havia mirat enquestes, ni gaire informació. Però és un resultat excel·lent, jo hauria firmat sis diputats per Girona, fins i tot menys.

Els vencedors de les eleccions han sigut vostès, o Ciutadans?

Ciutadans ha guanyat les eleccions en vots i en diputats, això és innegable. Suposo que part dels seus vots venen del PSC i del PP. S'ha d'analitzar bé en quins llocs guanyen, per què guanyen, i fer-ne les lectures que calgui. El que li puc dir és que tinc amics de fora de Catalunya de l'entorn del PP, i m'han dit que avui les cares eren de funeral. Això significa que nosaltres hem guanyat.

El president serà en Puigdemont?

Ha de ser en Puigdemont. Hem de treballar per arribar als acords que ho permetin. El senyor Rajoy té un problema, perquè ha convocat unes eleccions i se'n va amb tres diputats. En Puigdemont ha declarat avui mateix que està obert al diàleg, que no hi ha cap línia vermella. A veure si en Rajoy deixa de practicar aquesta unilateralitat que diu que practiquem nosaltres.

Tem que si en Puigdemont torna sigui detingut?

Hem de ser prudents i hem de pensar amb el cap. És una persona que no ha comès cap delicte, igual que els que són a la presó. Em penso que els dies vinents passaran coses en l'àmbit espanyol.

Què s'ha de fer amb el 155?

El 155 és una invasió i una mesura extraordinària, i hi ha seriosos dubtes sobre la seva constitucionalitat. Hauria de deixar-se sense efecte. I el més de pressa possible, des del moment que hi ha un Parlament elegit democràticament seguint les seves normes.

Si governa Junts per Catalunya, anem cap a una altra DUI?

No home. Està clar que volem la independència, però hem de mirar de no posar-nos terminis i de ser capaços d'arribar a acords. A partir d'aquí, fer les coses amb prudència. Continuarem cap a l'objectiu, però no hi podem anar en 18 mesos, s'ha de fer bé.

El 47% de vots dels partits independentistes, és base suficient per a la independència?

Crec que en fan falta més, l'hem d'eixamplar. Per això li deia que hem de fer unes bones anàlisis dels resultats. Hem de veure a quins llocs hem de millorar, a on anar a treballar per fer arribar aquestes idees que defensem. D'aquesta manera convèncer més gent i ampliar aquesta base.

És d'agrair una mica de raó en temps convulsos.

De tot el que hem viscut n'hem d'aprendre, hem de tenir clar què es pot millorar. És un fet que tenim un 47% de vots i la base s'ha d'eixamplar. Però ara cal fer política, i això vol dir que el Govern espanyol ha de posar alguna proposta a sobre la taula.

Com per exemple?

En Puigdemont ha dit estar disposat a reunir-se amb Rajoy en qualsevol lloc d'Europa, sense límits a sobre la taula. Aquest seria un primer pas. Però em temo que al senyor Rajoy li venen dies complicats.

Hi haurà acord de govern amb ERC? Sembla que afloren diferències...

Per part meva, cap. La gent està cansada de retrets i discussions, el que vol és que comencem a governar.