25 de gener de 2021
25.01.2021
Diari de Girona

Eleccions a Catalunya 2021: Calendari electoral

Les eleccions es mantenen de moment el 14-F a l'espera de la decisió final del TSJC · La campanya electoral començarà el 29 de gener

25.01.2021 | 16:39
Eleccions a Catalunya 2021: Calendari electoral

La data de les eleccions catalanes es manté al 14 de febrer a l'espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya resolgui definitivament sobre els recursos en contra el decret de suspensió del Govern. El TSJC ha anunciat una decisió abans del 8 de febrer.


Quan comença la campanya electoral?
La campanya electoral començarà la mitjanit del 29 de gener i s'acabarà el dia 12 de febrer. L'endemà serà la jornada de reflexió abans de les eleccions el diumenge dia 14.


Vot per correu
La Junta Electoral Central ha decidit ampliar el termini per emetre el vot per correu en les eleccions a Parlament de Catalunya fins el divendres 12 de febrer a les 14.00 hores, és a dir, fins a dos dies abans de la data prevista per a aquests, fixats per al 14 de febrer. Correus ha informat en un comunicat de l'ampliació d'aquest termini i ha recordat que els que vulguin votar per correu poden sol·licitar fins al 4 de febrer el certificat de la seva inscripció en el cens electoral.


Vot per als ciutadans a l'exterior
La Junta Electoral Central ha ampliat fins al 26 de gener el termini de què disposen els ciutadans residents a l'exterior per sol·licitar el vot per correu. Ho ha fet a petició del departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat i un cop ha rebut escrits de l'Oficina del Cens Electoral i de Correus que posen en relleu les circumstàncies extraordinàries fruit de la pandèmia del covid-19 i el fet que el Govern va deixar sense efectes la convocatòria electoral que el TSJC ha acabat reactivant.


On he de votar?
Del 25 de gener al 2 de febrer, es comunica als electors de taula i local electoral on votar. Si hi hagués alguna modificació, s'hauria de comunicar entre el 2 i el 9 de febrer

Un caldendari marcat per la inhabilitació de Quim Torra
Després de la inhabilitació de Quim Torra, el president del Parlament, Roger Torrent, en constatar que no hi havia cap candidat per a la investidura, el 21 d'octubre va publicar el decret que activava el rellotge dels comicis. Es va tractar d'un "acte equivalent" a una primera votació d'investidura. A partir d'aquí, com durant el termini de dos mesos (és a dir, fins al 21 de desembre) no va aparèixer cap candidat a la investidura, el 22 de desembre es van convocar eleccions automàticament. Torrent va signar el decret de dissolució de Parlament i la convocatòria d'eleccions el 16 de gener.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook