El secretari general del PP català i diputat al Parlament en la recentment acabada legislatura, Daniel Serrano, es va apartar ahir del seu càrrec i de la campanya electoral del 14-F, convocatòria en què participava com a número quatre per Barcelona, després de ser imputat per presumptes agressions sexuals a la secretària de Dones en Igualtat del partit. El cessament es va produir hores després que es revelés que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) està investigant des de finals de l'any passat el polític per un presumpte delicte d'agressió sexual i dos més de lesions, arran de la denúncia presentada al novembre del 2019 per la companya del partit.

Davant l'obertura d'un procediment judicial que afecta el fins ara dirigent conservador, el Partit Popular ha obert, mitjançant el comitè de drets i garanties, un expedient informatiu per aclarir «tota la informació», va assegurar la formació en un comunicat. «Seguint amb l'exemplaritat que des de la direcció del partit s'exerceix i exigeix ??sempre, Daniel Serrano ha traslladat la seva decisió d'apartar-se de les seves responsabilitats orgàniques i electorals, per preparar la seva defensa i poder demostrar així la seva innocència», establia l'escrit.

En conseqüència, el número dos del Partit Popular català renuncia a totes les seves funcions a la formació, inclosa la secretaria general autonòmica, així com a les seves atribucions encomanades per a la campanya electoral catalana. Atès que ha finalitzat el termini de presentació i correcció de candidatures, i en no poder ser exclòs formalment, Serrano no prendrà possessió de la seva acta de diputat després de les eleccions si és elegit.

Jutjat ordinari

En renunciar a ser diputat, Serrano deixarà de tenir la condició d'aforat i, per tant, el TSJC ha de remetre el procés judicial a un jutjat ordinari, possiblement el d'instrucció número 30 de Barcelona, pel qual ja va passar el cas abans d'acabar a l'alt tribunal català. La denunciant sosté que el polític la va «forçar» per tenir sexe, el que li va ocasionar hematomes i erosions a les dues cames.