El fins ara president de Reagrupament i número 65 de la llista de JxCat per Barcelona a les eleccions del 14-F, Josep Sort, va dimitir ahir de tots els seus càrrecs després que es difonguessin tuits seus en què qualificava de «puta» Ada Colau i prometia «fer neteja d'espanyols». Posteriorment, Junts per Catalunya va anunciar en un comunicat la decisió de suspendre Sort de militància i va afirmar que «la direcció del partit, reunida al matí, condemna i rebutja qualsevol conducta política que no passi pel respecte a l'adversari i pugui ser ofensiva».

Diumenge a la nit, l'alcaldessa de Barcelona es va fer ressò de dos tuits de Sort escrits temps enrere en to insultant: «Colau no és res més que una puta histèrica espanyola. De fet, no mereix ni aquest tuit». I també va escriure «Farem neteja d'espanyols, promès!», afegint una imatge de l'actriu, ja difunta, Rosa Maria Sardà.

Colau va interpel·lar la cap de llista de JxCat i la portaveu del partit, Elsa Artadi: «Us ha passat per alt que porteu un racista, xenòfob i masclista a la llista de JxCat? El traureu avui mateix? O esteu d'acord amb el que diu? El vostre company candidat em diu 'puta histèrica'. Què fareu?».

Les xarxes socials van anar recordant més tuits ofensius de Sort, com «Va, españolazos, ñordos, sortiu al carrer, us hem derrotat a la UB i us derrotarem el 14-F, i assaltarem el Col·legi d'Advocats, no us menjareu ni un kiko. Patireu, promès!».

En un altre tuit, del passat 6 de gener, carregava contra el ministre de Sanitat, Salvador Illa: «Al nazi Illa, que es refereix a vacunes per eliminar l'independentisme, derrotem-lo, però amb ganes i de forma contundent. Fora nazis i fora espanyols de Catalunya!».

Arran de la polèmica, Sort va publicar un tuit de resposta a l'alcaldessa de Barcelona: «D'acord, Ada Colau, retiro això de puta. Elles no en tenen cap culpa. Ni tu cap importància, aliada de Valls i la dreta espanyola rància i xenòfoba».

Ahir al matí, després de l'enrenou generat internament a JxCat, Sort va fer un pas enrere: «Dimiteixo de tots els càrrecs i responsabilitats orgàniques i altres». «Demano disculpes a les persones que s'hagin sentit legítimament ofeses pels tuits. Vull deixar clar, en aquest sentit, que les meves crítiques sempre han estat a títol individual», va al·legar, tot afegint que «soc conscient que he posat fàcil la guerra bruta que algú va anunciar que passaria en aquestes eleccions. I que ja existeix. Culpa meva».