Aquest divendres Ciutadans ha ordenat la retirada de la cartelleria de la seva campanya 'Vota abraçada' per a les eleccions catalanes del 14 de febrer que ve després de les crítiques rebudes i per l'ocupació d'imatges no autoritzades per a ús polític.

En concret, la formació liderada per Inés Arrimadas ha demanat a l'agència encarregada de la campanya la retirada dels cartells amb imatges de persones que s'abracen a si mateixes que pengen als fanals i altres elements per promocionar la campanya de Carlos Carrizosa a la Presidència de la Generalitat.

Per a les instantànies s'ha seleccionat persones d'edats diverses que s'abracen a si mateixes i el lema 'Vota Abraçada. Ciutadans', juntament amb un altre cartell en què es llegeix 'Unir és molt, molt, molt, molt, molt, molt, molt més bonic que separar'. Això ha generat crítiques a les xarxes socials per l'expressió dels fotografiats i pel lema triat, a causa de la situació actual de pandèmia per la Covid-19.

Prohibició expressa

S'hi ha sumat l'ocupació d'imatges del banc d'imatges nord-americà Shutterstock, que prohibeix la utilització del seu contingut «en un context polític, com la promoció, propaganda o suport de qualsevol partit, candidat o funcionari electe, o en relació amb qualsevol política o punt de vista polític».

Fonts de la formació taronja han confirmat a Europa Press que la petició de retirada de la cartelleria s'ha produït per aquesta raó. «En vista de les informacions derivades de l'ús de determinades imatges en un producte de la cartelleria electoral de Ciutadans en les eleccions autonòmiques, la formació liberal ha posat en coneixement de l'agència encarregada de la creació de la cartelleria la situació i ha ordenat en aquell mateix instant i de manera immediata la retirada d'aquestes imatges», ha afirmat el partit en un comunicat.

En la seva obertura de campanya a Barcelona, la líder de Cs, Inés Arrimadas, va explicar que un dels lemes serà 'Que bonic seria tornar a abraçar-nos', utilitzant l'abraçada com a símbol de la voluntat que passi la pandèmia i tornar a abraçar els éssers estimats, però també perquè «passi el procés i que tots els catalans coincideixin en un projecte de futur».

Mems i mofes

En qualsevol cas, el cartell ha estat motiu de multitud de mems i mofes a les xarxes socials, així com de gran quantitat de crítiques, tant pel lema com per les fotografies escollides, entre aquestes la del que fos portaveu parlamentari de Ciutadans Juan Carlos Girauta.

«Molt soroll amb la foto, però, ¿i la frase? La frase, senyors, confirma el nou influx dels intel·lectuals en el partit anomenat Cs», ha afirmat Girauta.