El candidat de PSC a les eleccions catalanes del 14-F, Salvador Illa, ha assegurat avui que si és president de la Generalitat formarà un Govern "cohesionat" que donarà estabilitat a Catalunya, que en la seva opinió no es pot permetre seguir amb l'"espectacle" de la divisió de l'actual executiu de JxCat i ERC.

"Estem disposats a assumir la responsabilitat de construir un Govern progressista, dialogant i solidari, un Govern que treballi amb decisió i amb cohesió. L'espectacle que hem vist d'un govern dividit no ens ho podem permetre", ha afirmat en un acte des de Tarragona, en què també ha intervingut el president de Govern, Pedro Sánchez.

El presidenciable del PSC ha reivindicat que, després d'una "dècada perduda" pel Procés, ha arribat el moment de deixar enrere la "política de trinxeres" basada en "debats estèrils, absurds i inútils" per donar pas a "solucions reals per a problemes reals".

"No vull perdre ni un minut més en la guerra de banderes", ha exclamat.

L'acte, el primer dels socialistes fora de Barcelona, ha arrencat amb un record a Òscar Hijosa, coordinador de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Tarragona, que va morir ahir divendres als 42 anys per COVID-19.

El número dos dels socialistes al 14-F per aquesta província, l'exregidor de Cs Rubén Viñuales, ha assegurat que ell va ser un dels primers a sentir l'"efecte Illa" quan el presidenciable li va demanar que se sumés a la seva candidatura: "Parlem-ne, he de dir-ho, em vaig enamorar de Salvador Illa", ha afirmat.

De la seva banda, la candidata per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, ha lamentat que el sud de Catalunya "no ha estat una prioritat" per a l'actual Govern de JxCat i ERC, que en els seus pressupostos no va preveure les inversions que necessita aquest territori, que ha de ser "pioner" en la transició energètica i la descarbonització de la regió.

"Tenim moltes fortaleses, però en aquest moment tenim una gran debilitat, que és el Govern que hi ha a la Generalitat", ha recalcat.