El PSC guanyaria les eleccions del 14-F doblant els escons, seguit de prop per ERC i JxCat. Segons una enquesta elaborada pel Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per al 'Periódico', els socialistes aconseguirien entre 34 i 35 escons, situant-se com la primera força. Els republicans quedarien en segona posició amb 31-32, en un frec a frec amb JxCat, que en podria aconseguir entre 30 i 31. A més, es confirma la davallada de Cs, que passa de tenir 36 a 11-12 escons, i l'entrada de VOX amb un màxim de 6 diputats. Les dades del sondeig també sostenen que, a dues setmanes de la celebració dels comicis, el 31,6% dels votants encara no tenen clar quin partit escolliran.

Els darrers resultats de l'enquesta preelectoral situen el candidat del PSC, Salvador Illa, com el guanyador dels comicis amb un 24% dels vots. D'aquesta manera, el seu partit augmenta significativament el nombre d'escons que tenia fins ara, passant de 17 a un mínim de 34. En paral·lel, i a poca distància, els republicans lluitarien amb JxCat pel segon i tercer lloc. ERC se situaria amb els mateixos escons dels quals disposava en l'actualitat, mentre que els postconvergents baixarien de 34 a 30-31.

Pel que fa a la resta de partits, els comuns passarien de tenir 8 diputats a tenir-ne entre 6 o 7. La CUP pujaria de 4 a 6-7 escons, com també el PP que de 4 en podria arribar a sumar entre 8 i 9. L'enquesta també confirma la important baixada de Cs que de 36 escons, en passaria a tenir 11-12. VOX entraria al Parlament amb 5-6, i el PDeCat es quedaria fora.

Passats els comicis i, davant la necessitat de pactar per obtenir la majoria absoluta - situada en 68 escons - hi hauria dues fórmules. La primera, un tripartit amb PSC, ERC i els comuns que sumarien 71-74 diputats, o bé un segon pacte a tres bandes de la mà de les tres formacions independentistes que obtindrien representació. ERC, JxCat i la CUP, que també podrien tirar endavant un Govern amb 67-70 diputats.

Els enquestats situen Salvador Illa (PSC) com el primer candidat preferit a la presidència amb un 18,8%. El segueixen Pere Aragonès (ERC) amb un 13,1% i Laura Borràs (JxCat) amb un 12,5%. Molt més avall se situen la resta de candidats, tot i que un 16,6% de les persones preguntades no en volen a cap dels que es presenten, i un 26,8% apunten que no ho saben, o bé que els resulta indiferent.