La candidata de JxCat per Gironaa les eleccions catalanes del 14F, Gemma Geis, va reiterar ahir el compromís del seu partit amb «la reactivació econòmica del sector turístic, amb polítiques específiques per fomentar-ne la desestacionalització». En una visita a l'Alt Empordà, Geis va defensar que la comarca té «un gran patrimoni cultural, històric, paisatgístic i gastronòmic». És per això que va considerar que «cal posar-lo en valor i treballar en polítiques que ens permetin, a més, impulsar un turisme de qualitat, que generi un major retorn econòmic al territori». En aquest sentit, va subratllar que és imprescindible aportar «valor afegit, més formació, més innovació i més talent», elements que considera «clau» per poder aprofitar aquest potencial.

Acompanyada dels candidats Ferran Roquer, Montse Mindan, Miriam Lanero i Josep Maria Bernils, Geis va destacar que des de Junts posen l'accent «en l'escolta activa i el coneixement del territori». «Aquesta crisi ha evidenciat la necessitat de governar de manera diversa les comarques gironines, atenent la seva especificitat, per poder-les acompanyar amb les polítiques que es faran des del Parlament», va indicar.

«Lideratge internacional»

Geis es va mostrar satisfeta de tenir el lideratge de Carles Puigdemont, «que és un lideratge internacional, que obre portes», i va confiar que Laura Borràs «sigui la primera presidenta de la Genrealitat». «És una dona amb gran empatia, capacitat de sumar i d'assumir autocrítica», va assenyalar.