La número 2 de Ciutadans , al costat del número 3 per Barcelona, Nacho Martín Blanco, i els candidats gironins Jean Castel «Això és surrealista, fa molta tristor veure com està Figueres, tancada pel procés», va afirmar Grau.

La candidata taronja va considerar que les administracions «s'han de posar les piles, perquè no es pot deixar caure o morir una oferta turística com la d'aquesta ciutat», en considerar que «la cultura no és només un valor de l'esperit, sinó també un actiu econòmic i una forma de vida molta gent». «En aquesta ciutat és evident», va assenyalar.

Grau va desgranar les principals propostes per les eleccions catalanes en matèria de Cultura que Ciutadans porta al seu programa, com per exemple els bons pel jovent de 3oo euros l'any, per tal que se'ls puguin gastar en llibres, discos i producció cultural. «Volem donar un tomb a la cultura, que sigui una cultura lliure i ufana, perquè volem que la cultura sigui com els catalans vulguin», va defensar, tot indicant que cal «treure el cartell de tancat pel procés».

Per la seva banda, Martín Blanco va titllar de «xantatge» la mesa de diàleg entre ERC, PSOE i Podem perquè «només planteja l'escenari dels mantres del nacionalisme i no parla del que realment importa a tots els ciutadans de Catalunya». En aquest sentit, el candidat taronja creu que el PSOE «ha claudicat» en apctar amb Esquerra per tirar endavant la moció al Congrés.