Girona habilitarà l'Auditori-Palau de Congressos i els pavellons de Fontajau, Montfalgars i Palau 1 com a col·legis electorals per a les eleccions catalanes del 14-F. El consistori ha hagut de suprimir aquells locals com que no complien les mesures de distància i seguretat decretades arran de la pandèmia de la covid-19. Per això, s'han buscar seus electorals més grans, amb més accessos i ventilació. Hi haurà circuits d'entrada i sortida, les cues per anar a votar s'hauran de fer fora dels col·legis i es posaran punts d'informació a l'exterior, amb personal municipal que donarà informació als votants sobre on s'han de situar en funció de la mes que els correspongui. L'Ajuntament ha habilitat un espai a la web (girona.cat/cens) amb la informació sobre els comicis.

· Saps on has d'anar a votar el 14-F? Consulta els col·legis electorals de la ciutat de Girona

Entre els principals canvis de seus electorals hi ha la substitució de l'Escola Taialà pel pavelló de Fontajau; de l'Escola Josep Dalmau Carles i de l'edifici del Servei Municipal d'Ocupació pel pavelló Santa Eugènia-Montfalgars; i de l'Estació Espai Jove per l'Auditori de Girona. A més, una part de les meses de l'Escola Pla de Girona s'han traslladat al pavelló de Palau 1; i el mateix cas succeeix al Local social de Montjuïc, on una de les meses s'ha desplaçat al Centre Cívic de Pedret.

A aquests canvis se'n sumen tres que ja es van aprovar l'any passat. Es tracta del canvi de l'Escola FEDAC-Pont Major pel Centre Cívic Pont Major; del Local social de Vista Alegre per l'Escola Annexa Joan Puigvert; i de l'Escola Vila-roja i del Centre Cívic Onyar pel pavelló de Vila-Roja.

D'altra banda, l'Ajuntament ha establert tot un seguit d'accions als locals electorals perquè en tot moment es garanteixin les mesures de seguretat. És el cas de la distància entre meses electorals, els circuits diferenciats d'entrada i sortida a l'interior dels locals per evitar l'encreuament entre persones o la neteja constant dels locals.

A més, les cues per votar s'hauran de fer a l'exterior de forma que entrin les persones dins les seus electorals de forma regulada i ordenada. Hi haurà personal municipal que gestionarà les cues a l'exterior i informarà la ciutadania sobre on s'han de situar segons la mesa que els correspongui. També hi haurà un punt d'informació a l'exterior dels centres per ajudar a localitzar la mesa i el local en cas que no se sàpiga.

Tota la informació sobre les eleccions es recull a la pàgina web girona.cat/cens. A més, l'Ajuntament de Girona ha elaborat un document de preguntes freqüents per resoldre aquells dubtes que puguin sorgir sobre el funcionament dels col·legis electorals.