El conseller d'Interior Miquel Sàmper ha anunciat a la roda de premsa sobre el seguiment epidemiològic i de la mobilitat per la covid-19, que s'obrirà una investigació reservada sobre un possible cas de «mala praxi» dels Mossos durant les protestes a l'acte de Vox que va tenir lloc ahir a Salt.

Els Mossos van disparar projectils de foam i van carregar contra els col·lectius que es manifestaven a Salt contra a presència de Vox i Santi Abascal ahir al municipi.

El fet polèmic el va denunciar el fotoperiodista Joan Gàlvez a Twitter, quan va denunciar que un agent de la BRIMO es va apropar «directament» a ell per disparar una salva a la cara mentre feia la seva feina. El fotoperiodista afirmava que anava degudament acreditat.

Segons el seu relat, Gàlvez va quedar estès a terra atordit, i dos agents el van apropar a l'ambulància, mentre l'amenaçaven «de denunciar-lo»

Aquesta no és l'única actuació polèmica dels Mossos aquest cap de setmana. La candidata de la CUP a les eleccions catalanes, Dolors Sabater, ha demanat explicacions pels «abusos policials» dels agents als manifestants contraris a Vox després del míting de la formació ultradretana el dissabte a Vic.