La candidata d'En Comú Podem a les eleccions catalanes, Jéssica Albiach, ha demanat als partits que estiguin a l'altura i acceptin que "s'ha d'arribar a acords". "No es pot quedar cadascú al seu racó, confiant que sol pot amb tots", ha dit Albiach en una entrevista a 'Espejo Público', després que ERC plantegés la possibilitat de ser a un Govern en solitari i que Salvador Illa apostés per un Govern en minoria amb comuns.

En ser preguntada per la possibilitat d'una repetició electoral, ha dit que aquest escenari "no s'ha de contemplar en cap cas" perquè "la gent està cansada i està patint molt". "L'última cosa que necessiten és que nosaltres siguem un problema més", ha subratllat.

D'altra banda, Albiach ha defensat les declaracions de Pablo Iglesiason afirmava que "a Espanya no hi ha una situació de plena normalitat democràtica" i ha afegit que la democràcia espanyola "és imperfecta". "No es pot fer lectures triomfalistes", ha insistit.

Segons Albiach, Iglesias és "molt lleial al poble espanyol" i ha demanat no fer una "lectura en negatiu" de les seves paraules. La candidata ha dit que cal fer autocrítica per poder "millorar" i "blindar drets" tot sent "conscients de les limitacions".

Pactes de Govern

Albiach ha insistit que cal acabar amb el "desgovern" de JxCat i ERC i ha remarcat que després de les eleccions no hi haurà majories i caldrà arribar a acords. En aquest punt la candidata ha celebrat que "tothom" els vol a Govern i ha assegurat que això és perquè quan governen ho fan "bé", amb "lleialtat" i "responent als acords de coalició".