La ministra de Treball, Yolanda Díaz, va reclamar ahir des de Girona un «pacte territorial» i va presentar En Comú Podem com l'única força capaç de «construir ponts» entre la «Catalunya de JxCat i ERC» i la «Catalunya del PSC, PP, Cs i Vox». En un acte telemàtic des de l'Auditori, Díaz va reclamar un nou contracte social que situï la feina «al centre» i un pacte intergeneracional per incloure els joves en el futur del país. A l'esdeveniment també hi van participar l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va carregar contra un Govern «dividit» i va demanar una Generalitat «forta». La formació va defensar un «escut social urgent», amb una «renda covid», un pla per la igualtat educativa, habitatge digne i la garantia dels «drets d'existència».

La ministra de Treball va garantir que ECP és «el millor aliat» per canviar els drets territorials del país i va presentar el partit com la formació política que «obre la porta a l'Espanya plurinacional». «Som riques perquè som diverses, perquè tenim llengües diferents, perquè tenim cultures diferents, perquè pensem diferent. La garantia del nou pacte territorial està en aquesta formació política», va assegurar.

Díaz també va reclamar un nou contracte social davant la «fractura» de l'ascensor social i va demanar posar la feina «al centre» i abandonar les «relacions precàries i absolutament insofribles». Així mateix, va qualificar «d'imprescindible» l'existència d'un pacte intergeneracional que inclogui els joves. «D'això va la democràcia. Avui, que es polemitzava amb la democràcia. Avui, que la gent que sacseja les arques públiques i que té rendes a paradisos fiscals s'atreveixen a parlar de democràcia», va etzibar.

La ministra va defensar el paper del seu partit en el govern espanyol i va presumir d'haver «esquivat» la reforma laboral del PP en la gestió de la crisi per evitar acomiadaments de treballadors i tancaments d'empreses. «Sense la nostra presència no hauria estat possible un escut social. Hem salvat més de tres milions de llocs de treball, més de 350.000 empreses i més d'un milió i mig d'autònoms», va afirmar.

A l'acte també hi va intervenir Ada Colau, que va criticar un Govern «de discursos i dividit». «Això ha generat un desgovern quan més se'l necessitava», va manifestar, en referència a les «insuficients» prestacions socials i la gestió de les residències o la sanitat. Davant d'això, Colau va reclamar «un Govern cohesionat i les prioritats clares».

La cap de llista per Girona, Rosa Lluch, va assegurar que les polítiques socials no són una despesa, sinó una «inversió» i va destacar la importància de tenir representació territorial al Parlament.