El PP demanarà aquest dijous que la fiscalia investigui si l'exministre de Sanitat i candidat del PSC a la Generalitat, Salvador Illa, s'ha posat la vacuna contra el coronavirus, després de negar-se a fer-se una prova PCR per participar al debat de TV3, una decisió que els seus rivals a les eleccions catalanes del 14-F han criticat.

Els populars portaran les seves sospites a la fiscalia, segons han confirmat a EFE fonts d'aquest partit, després que el seu candidat a Catalunya, Alejandro Fernández, titllés aquest dimecres Illa d'«irresponsable». El PP recorda que els socialistes també han acudit a la fiscalia per denunciar el Govern de Múrcia, on fins a 400 persones s'haurien vacunat saltant-se el protocol de Sanitat.

Aquest dimecres, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, va llançar en un tuit les seves sospites: «Senyor Illa, ahir al debat de TV3 no va voler fer-se un test de Covid-19. ¿Es deu que vostè s'ha vacunat irregularment i vol amagar-ho?».

També la vicesecretària de Política Social del PP i exministra de Sanitat, Ana Pastor, va sembrar els seus dubtes a Twitter amb el següent missatge: «¿Quin serà el veritable motiu pel qual el sr. Illa no es va fer la prova de detecció de la Covid?, ¿té res per amagar?».

Des d'ERC ha sigut el mateix Oriol Junqueras el que s'ha afegit també a aquestes sospites. Junqueras ha exigit a Illa que aclareixi «si va aprofitar el càrrec de ministre per vacunar-se, com va fer la cúpula militar espanyola», i si aquest és el motiu pel qual no va voler fer-se un test PCR.