ERC va celebrar l'acte final de campanya a Figueres amb la seva cap de llista, Teresa Jordà, que va estar acompanyada d'altres dones, com les germanes Montse i Dolors Bassa, l'alcaldessa de la capital alt-empordanesa, Agnès Lladó, i les candidates Anna Torrentà, Anna Caula i Anna Tresserras, entre d'altres.

Jordà va reiterar que Catalunya necessita «un nou Govern independentista, però aquesta vegada liderat per Esquerra», per afrontar la sortida de la crisi «amb una aposta decidida pels serveis públics i sense retallades». A més, va advertir que una victòria republicana és clau «per evitar que la Generalitat es converteixi en una delegació de La Moncloa».

Jordà va insistir que cal «un govern que avanci sense descans cap a la República catalana, però sense deixar ningú enrere», i va considerar que l'únic partit que ho pot aconseguir és Esquerra. Per això, va apuntar que cal «posar-se a treballar per guanyar la República catalana sumant més persones que ara no són independentistes», i deixar de banda «les grans promeses que no es podran complir». «Hem de ser molts més, per fer que la propera vegada sigui la definitiva», va demanar.

De la seva banda, Dolors Bassa va repetir les mateixes paraules que va dir el 29 de gener, quan va sortir de la presó amb el tercer grau. «Avui vull tornar-ho a repetir alt i clar. Cada persona que es queda a casa és un vot que guanyarà els del 155», va afirmar. Per això va fer una crida a anar a votar i «omplir les urnes de vots independentistes per les 3.000 persones represaliades en aquest estat demofòbic».

Bassa va fer una crida a demostrar que «és a les urnes on guanyem», mentre que la seva germana, la diputada Montse Bassa, va afirmar: «El 3 d'octubre vam demostrar que ells tenen un rei, i nosaltres un poble». «I aquí, a casa nostra, estem creixent i estem guanyant», va reblar. De la mateixa manera, va subratllar que «ells tenen la força bruta, i nosaltres, les urnes».