Les eleccions a Catalunya del 14 de febrer estaran marcades per la pandèmia de la Covid-19. Per aquest motiu, la Generalitat ha organitzat un ampli dispositiu per assegurar la màxima seguretat durant la jornada i evitar possibles contagis entre els ciutadans que aniran a votar, com també entre els membres de les meses electorals.

Pel que fa als ciutadans que aniran a les urnes aquest diumenge, les cues per a exercir el dret al vot es faran al carrer i s'entrarà d'un en un per votar, respectant la distància mínima d'un metre i mig. Els circuits seran de sentit únic. L'ús de la mascareta serà obligatori, així com el gel hidroalcohòlic. Hi haurà personal de seguretat sanitari controlant que es respectin les mesures. La recomanació és portar el vot preparat des de casa per agilitar el procés. Es desinfectaran sovint tots els espais i les taules estaran separades entre elles per dos metres. Alhora, els locals seran més amplis i ben ventilats.

D'altra banda, a cada membre de les meses electorals se li lliuraran quatre màscares quirúrgiques, una mascareta FFP2, una pantalla facial i guants d'un sol ús per efectuar el recompte, així com gel hidroalcohòlic. Entre les 19 hores i les 20 hores hauran de vestir equips de protecció individual (EPIs) d'alta seguretat perquè en aquesta franja horària és quan es recomana el vot de positius per covid-19 o contactes estrets.

Per tal d'evitar aglomeracions i, al mateix temps, possibles contagis, la Generalitat recomana una votació per franges horàries:

  • De 9.00 a 12.00 hores, les persones de risc
  • De 19.00 a 20.00 hores, les persones positives per covid-19 o confinats per contactes estrets
  • De 12.00 a 19.00 hores, la resta dels ciutadans