El ministeri de Sanitat va certificar ahir que el candidat del PSC, Salvador Illa, no ha rebut cap dosi de la vacuna contra la COVID-19. Segons la resposta del secretari general de Salut Digital, Informació i Innovació del Sistema Nacional de Salut, Alfredo González, realitzada i publicada per elDiario.es, Illa «no ha rebut cap dosi de la vacuna per fer front a la malaltia».

La polèmica va saltar després de fer-se públic que el candidat socialista no es va voler sotmetre's a un test per participar en un debat electoral a TV3, a diferència de la resta de candidats, i va aixecar les acusacions de la majoria de forces que concorren a les eleccions. Els socialistes van argumentar que aquest tipus de proves «han d'anar adreçades als grups de població que així ho requereixin i en el moment que es requereixi» i que a més Illa creia que participar en el debat no ha de suposar incomplir els protocols de les autoritats sanitàries.

Diversos dirigents del PP van demanar explicacions: «Senyor Illa, ahir en el debat de TV3 no va voler fer-se un test de COVID-19. Es deu al fet que s'ha vacunat irregularment i vol ocultar-ho?», va preguntar el secretari general del PP, Teodoro García Egea.