El PSC ha denunciat aquest divendres davant la Fiscalia Luis Pérez, conegut a les xarxes socials com Alvise Pérez, per haver difós en xarxes socials una falsa PCR positiva de Covid en la qual s'incloïa les dades del candidat socialista al 14F, Salvador Illa.

La querella presentada davant el ministeri fiscal, a la qual ha tingut accés Efe, fa referència a un tuit publicat per Pérez durant el debat de La Sexta d'ahir a la nit, en el qual s'adjuntava la imatge del resultat d'un test PCR positiu amb el nom, cognoms i data de naixement d'Illa, datat el passat 6 de febrer.

"En el citat comentari es falta de forma manifesta a l'honor de l'interpel·lat, amb total menyspreu a la veritat", sostenen els socialistes en la seva denúncia.

De fet, en la imatge adjuntada en el tuit d'Alvise Pérez es veu el logo de QuironSalud i fonts de la direcció corporativa de la clínica consultades per Efe asseguren que "aquesta anàlisi és falsa i no es correspon amb la realitat".

En la seva denúncia, el PSC considera que la difusió del missatge amb la falsa PCR "acusant el candidat Salvador Illa de ser coneixedor d'un positiu de Covid" pot ser constitutiu de diversos delictes, entre ells el de falsedat documental.

A més, els socialistes destaquen que l'esmentada publicació "comporta, de manera manifesta, la voluntat de danyar i minvar" tant la imatge del candidat com la del PSC.

Per això, destaquen que la llei electoral preveu que "quan els delictes de calúmnia i injúria es cometin en període de campanya electoral i amb motiu i ocasió d'ella, les penes privatives de llibertat previstes a aquest efecte al Codi Penal s'imposaran en el seu grau màxim".

Davant aquests fets, el PSC demana a la Fiscalia Superior de Justícia de Catalunya que admeti la denúncia i la remeti a l'òrgan judicial competent perquè investigui.

Alvise Pérez té més de 220.000 seguidors a Twitter, on s'identifica com a analista, i ja ha protagonitzat anteriorment polèmiques relacionades amb faules que després s'han desmentit, com per exemple quan va difondre un muntatge fotogràfic en què apareixia un gran cartell amb la cara de Pedro Sánchez i el lema "Un bon ciutadà obeeix", suposadament penjat a la façana de la seu federal del PSOE.