Els 510.478 gironins que estan cridats a les urnes per aquestes eleccions a Catalunya han començat a votar amb normalitat. S'han constituït el 100 % de les meses gironines, la gran majoria, sense problemes, entre les quals les 21 de la seu única de Palamós, la més gran de tot el país.

Tal i com ha recomanat el Govern, els primers electors han estat majoritàriament gent gran. La Jasmina Vencells és la presidenta de la mesa número 13 de Palamós. Diu que no veia del tot clar que tothom votés allà mateix, però confia amb les mesures de seguretat. En total, les comarques de Girona escolliran disset diputats en les 853 meses que hi ha repartides arreu de la demarcació. Tot plegat, en una jornada marcada per la pandèmia però també per la pluja intermitent en algunes comarques.

A Palamós, els cinc punts de votació del 2017 s'han eliminat i s'ha concentrat tot a la nau dels 50 metres.

A la localitat estan cridats a votar més de 13.000 palamosins, tots ells repartits en 21 meses. Això ha convertit la seu baix-empordanesa en la més gran de Catalunya. A la Jasmina Vencells li ha tocat ser presidenta a la mesa número 13. Reconeix que al principi no veia gaire clar que s'agrupés a tothom al mateix lloc, però confia "plenament" amb les mesures de seguretat.

"La veritat és que és molt espaiós, està ben organitzat i gairebé no tenim cap contacte amb els votants. Estic ben tranquil·la", assenyala Vencells. Amb tot, els membres de les meses sí que tenen més reticències a partir de les 7 de la tarda, moment en l'horari reservat per les persones amb coronavirus.

Uns votants que han quedat majoritàriament contents amb l'organització i les mesures previstes. La Francesca i en Juli, de fet, demanen que en propers processos electorals es manitigui el format únic. "És molt fàcil, i ha indicacions a tot arreu i sense aglomeracions. Molt pràctic, la veritat", remarca la Francesca.