El cap de llista de Vox per les eleccions autonòmiques del 14-F, Ignacio Garriga, va comparèixer ahir minuts abans de la mitjanit de la mà de Santiago Abascal per valorar el resultat obtingut d'unes eleccions on ha predominat un clima crispat amb el partit de la ultradreta. Garriga, des de la seu de Vox a Barcelona, va autoproclamar-se «líder de l'oposició al separatisme d'esquerres» i va mostrar-se molt satisfet dels més de 200.000 vots obtinguts, que el posicionen com a quarta força al Parlament i li atribueix onze escons, convertint-se en la primera entrada de Vox al Parlament de Catalunya. Garriga va declarar que «ara tots els catalans estan representats al Parlament de Catalunya i va assegurar que no «defraudarà i que no s'apartarà «ni un mil·límetre» del rumb que han marcat durant aquesta campanya. «Afrontarem aquest repte amb la responsabilitat més gran de representar milers de compatriotes i liderar l'oposició a la màfia separatista. Visca Catalunya i Visca Espanya!», va piular el cap de llista al seu compte de Twitter després de la valoració.

Una entrada «amb força»

Tanmateix, Garriga va assegurar davant la càmera que Vox ha «guanyat una batalla» però que «no és una victòria» perquè segurament, segons va pronosticar, «el separatisme governarà». Durant el seu discurs des de l'Hotel Avenida Palace de Barcelona va prometre no deixar-se endur per l'eufòria i no decebre les persones que han confiat en ells i va reconèixer que «queda molt camí per recórrer» i que seguiran endavant per «convèncer a tots els catalans». Tot i això va destacar haver entrat amb força al Parlament. «Ens han dit durant mesos que no passaríem i hem passat i d'aquí a un temps liderarem el Govern», va predir.

«Tots els problemes segueixen vigents, però ara podeu estar tranquils perquè tindreu una veu al Parlament català que exigirà que s'acabi amb la immigració il·legal, exigirà escoles on es parli castellà, exigirà la recuperació de la llibertat que se'ns va arravatar, exigirà que tots els homes puguin treballar i farà tot el possible per a recuperar Catalunya», va defensar, repetint algunes de les tòniques principals que han protagonitzat el discurs del partit durant aquesta campanya.

Cal recordar que el partit d'ultradreta s'ha presentat aquest 14-F per primera vegada a uns comicis al Parlament. El partit ha aconseguit representants a totes les circumscripcions.