El grup socialista de la Diputació de Girona ha defensat el seu vot positiu a l'aprovació dels pressupostos de l'organisme provincial. En una nota feta pública ahir, els socialistes consideren que el seu vot afirmatiu "contribuirà decisivament a la millora de les ajudes que reben els Ajuntaments a través de criteris objectius i de màxima transparència en la concessió de subvencions".

El PSC va recolzar els pressupostos en base a tres principis que considera "irrenunciables" i que són, segons la nota: "un augment de 200.000 euros en la partida del fons del Pla de Monuments de rehabilitació de patrimoni; l'augment d'entre 100.000 i 150.000 euros de la partida per recuperar espais naturals i el compromís de l'equip de govern de CiU perquè el el Pla Especial d'Inversions Sustentables, tingui con tingui continuïtat el 2016".

L'augment dels Fons Municipals de Cooperació inclòs als pressupostos, al qual el PSC dóna suport, "suposa un increment dels recursos per a despesa ordinària dels Ajuntaments -un augment que situa el fons en 13.000.000 d'euros".

El grup socialista assegura que per una petició seva, "l'equip de govern ha adquirit el compromís que quan la Diputació faci la liquidació del 2015 destinarà el romanent al Pla Especial d'Inversions Sostenibles (PEIS) per al 2016. La continuïtat d'aquest criteri, ja aplicat el 2014 i el 2015, permetrà que s'incrementi la capacitat inversora dels Ajuntaments en matèria de serveis bàsics i, per tant, a favor del benestar i la qualitat de vida dels veïns i veïnes".

Afegeix que "el vot afirmatiu del PSC és un vot de confiança esperant el treball en benefici dels municipis per part de l'equip de govern de la Diputació".