Malgrat que encara falten alguns dies, pocs, per l'inici de la campanya electoral, diversos candidats ja han iniciat el seu periple per les comarques de Girona amb l'objectiu de donar a conèixer els seus missatges i convèncer a l'electorat per esgarrepar el màxim de vots possibles. És el cas del cap de llista de Democràcia i Llibertat al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, que ahir va visitar el Ripollès i la Garrotxa i va fer una nova crida a la mobilització a les urnes el proper 20 de desembre.

Un dels punts que va visitar el candidat de Democràcia i Llibertat va ser l'estació de tren de Ripoll i va utilitzar aquest escenari per llençar el seu missatge del dia, convidant a "pujar al tren del sobiranisme perquè les forces espanyolistes no ens deixin aparcats en el tren de la humiliació".

Aquesta va ser la crida que va fer a la ciutadania el cap de llista durant la visita en aquestes dues comaeques i que s'emmarca en la ruta que porta a terme pel territori gironí.

En les declaracions fetes a l'Estació de Renfe de Ripoll, Xuclà, va reclamar un cop més les inversions que pertoquen i que fa molts anys que no arriben, però va manifestar amb contundència: "no ens volem continuar arrossegant davant del Ministeri de Foment i seguir demanant engrunes. Anirem cap a millor, amb molta energia, pensant que Democràcia i Llibertat som els únics preparats per afrontar aquests moments difícils i portar Catalunya cap a la plena sobirania i llibertat. Ara és l'hora per a la gent amb capacitat de defensar principis i alhora d'aturar els cops".

Xuclà demana als ciutadans que aposten pel sobiranisme que no es desanimin i vagin a les urnes de manera massiva el 20D. "No ens pot faltar ni un vot perquè hem de poder defensar davant de Madrid i de la comunitat internacional tot el que ens pertoca. Els sobiranistes estem aquí per quedar-nos i la causa de la llibertat s'ha de poder proclamar allà on hi hagi un altaveu. Hem de tenir una veu pròpia per defensar els nostres interessos mentre estiguem al parlament de Madrid. La política la fas o te la fan".

El candidat pel Congrés alerta que "queda camí abans de les eleccions per capgirar el sentiment d'avui, que reconec que pot ser de desànim perquè la investidura no és possible ara". I es mostra convençut que tot anirà a partir d'ara a millor. "Som persones treballadores, amb mètode i encara queda molt de vot per decidir", va afegir.