La CUP va afirmar que no reconeix la legitimitat del Tribunal Constitucional (TC) per anul·lar resolucions del Parlament, i va demanar a tots els partits catalans que facin el mateix i "desobeeixin" les seves resolucions, que considera que són "paper mullat". La CUP recorda que el text de la declaració "ja preveu el no reconeixement del TC, que no té tota legitimitat democràtica i, per tant, de competència sobre la voluntat democràtica del poble català".

"Des de la CUP, no reconeixem aquest tribunal ni considerem aplicables les seves resolucions" que "són -afirma- senzillament paper mullat".

Per això, afegeix, "instem el conjunt de forces polítiques i d'institucions a no reconèixer cap legitimitat a les resolucions del TC i, per tant, a no obeir-les, garantint així que el procés cap a la república catalana no té marxa enrere".

La CUP també critica que l'Audiència Nacional hagi obert diligències per investigar diversos ajuntaments catalans que han aprovat mocions de suport a la resolució del Parlament.

"Mai satisfet en la seva naturalesa repressiva, l'Estat ha emprès ara la via penal contra els ajuntaments que han donat suport a la declaració", lamenta la CUP.