Abans de ser regidor a l'Ajuntament de Figueres i conseller comarcal des de les darreres eleccions municipals, Amello no havia estat mai en política. Professionalment es dedica a màrqueting i comunicació a internet

C's no és ni de dretes ni d'esquerres sinó del que convingui?

Som de centre. Però fugim de les denominacions tradicionals, si una proposta és bona ens igual que sigui de dretes o d'esquerres.

Doncs n'hi ha que els titllen de falangistes

No val la pena contestar-los, d'absurd que és. Nosaltres som un partit totalment democràtic i amb gran suport social. Si ho diuen, em sento ofès inclús personalment.

No té gaire experiència en política

Cert, però tampoc tinc experiència a ficar la mà a la caixa, com han estat fent tants

Què vol anar a fer al Senat si C'S proposa suprimir-lo?

Els canvis s'han de fer des de dins del sistema. Però el volem tancar, igual que volem fer amb els Consells Comarcals i les Diputacions. No pot ser que tinguem un cementiri d'elefants que s'anomeni Senat.

Abans de tancar-lo Ciutadans hi parlarà alguna vegada en català?

Jo sóc castellanoparlant, però si algú hi vol parlar en català, no hi veig problema.

Tindrem un nou govern del PP a partir del dia 20?

Dependrà de si els ciutadans els voten i aconsegueixen majoria suficient. Jo espero que el proper president del govern sigui de Ciutadans.

Com es porta ser el partit que segons diuen més creixerà?

El que tenim és molta il·lusió. Perquè responem justament a les necessitats dels espanyols, per això rebem tant suport. No som un partit que està de moda. Tenim una sèrie de propostes per regenerar Espanya en la línia del que està demanant la gent al carrer. Al contrari del que fen el PP i el PSOE, nosaltres estem al carrer, no som un partit de despatx. I com que sabem què vol la gent, ho podem aplicar. Per això ens donen suport.

Què s'ha de canviar d'Espanya?

D'entrada canviar la Constitució, precisament per poder permetre totes les reformes que han de venir, començant per tancar el Senat. I delimitar bé les competències que seran exclusives de l'Estat i les que seran de les comunitats autònomes. I tot els que s'estalviï tancant administracions inútils ho podrem destinar a polítiques socials.

I el problema català?

No sé si hi ha un problema català, el que veig és que hi ha uns partits -i ho dic tant per CDC i ERC com pel PP- que cada vegada que les coses els poden anar malament s'enroquen en les seves posicions. Nosaltres tenim projecte.