El líder de Podem, Pablo Iglesias, va prendre possessió simbòlica de l'escó al qual aspira després de les eleccions del 20 de desembre, el de president del Govern al Congrés i, fins i tot, s'hi va asseure aprofitant les jornades de Portes Obertes que se celebren en la Cambra baixa. Iglesias, que va accedir per primera vegada al saló de plens de la Cambra baixa des que és candidat a la Moncloa -hi va ser de visita en la seva etapa d'estudiant- va arribar a asseure's al banc blau, el reservat als membres del Govern.

Amb gest somrient, el secretari general de Podem va posar per als informadors gràfics mentre el nodrit públic que omplia l'hemicicle dividia les seves opinions. En una imatge insòlita, uns ciutadans van començar a aplaudir i a cridar-li "president!", i uns altres a esbroncar-ho i a dir-li que marxés, amb crits "de fora! fora!".

Curiosament, el líder de Podem es va confondre inicialment d'escó, ja que es va dirigir al seient que actualment ocupa Mariano Rajoy, a la dreta de la Presidència del Congrés, quan com marca la tradició hauria d'haver-ho fet a l'esquerra, atès que el seu partit és d'aquesta tendència ideològica.

"Seria un honor estar assegut aquí amb els meus ministres i les meves ministres. Serà un Govern paritari en el qual hi hagi el mateix nombre de dones i homes i podrem ajudar molt al fet que el nostre país sigui millor i el Govern del nostre país s'assembli a Espanya", va proclamar.

Sense aixecar-se de l'escó, el líder de Podem va afegir que aspira a ser un president del Govern accessible, amb el qual es pugui parlar, que doni la cara, que acudeixi als debats i que doni rodes de premsa.

Iglesias va assegurar que "per desgràcia" el Congrés cada vegada s'assembla menys a Espanya, per la qual cosa va defensar apropar-lo als ciutadans.