04 de desembre de 2015
04.12.2015

Rajoy: "La unitat de la nació espanyola no es toca, no s'hi juga i no es negocia"

El candidat del PP fixa l'ocupació, les prestacions socials, la qüestió catalana i el terrorisme com a eixos prioritaris

04.12.2015 | 07:23
Mariano Rajoy, ahir, amb dirigents i militants del PP a Màlaga.

El candidat del PP a la presidència del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va ser aclamat ahir amb crits d'"Espanya, Espanya" en un míting a Màlaga. Rajoy va prometre "defensar la unitat de la nació espanyola", que, segons va dir "no es toca, no s'hi juga i no es negocia".
El president espanyol, que va situar la qüestió catalana com el tercer dels quatre objectius del seu govern durant la pròxima legislatura (al costat de l'ocupació, les prestacions socials i la lluita contra el terrorisme), va assegurar que la seva formació és l'única capaç de donar respostes encertades a aquests reptes. "Una cosa és participar en tertúlies, inventar-se partits des de la televisió, i una altra prendre decisions en moments difícils", va afirmar.
Rajoy va assegurar que, a diferència d'altres formacions, el PP no és un partit "d'una sola persona", ni una "coalició de coalicions allunyades de la realitat" ni tampoc "el partit que ha portat Espanya a la pitjor crisi en dècades", sinó el que ha fet possible la recuperació econòmica.
El candidat a la reelecció va prometre un altre cop que els emprenedors que contractin treballadors indefinits o converteixin contractes temporals a indefinits no hauran de pagar cotitzacions a la Seguretat Social pels primers 500 euros de sou durant quatre anys, fet que farà que sigui "més barat fer un contracte indefinit que no pas un contracte temporal". En aquest marc, va insistir que si governa la propera legislatura el govern espanyol tornarà a baixar els impostos a les empreses, als particulars i als emprenedors.
El moment culminant del míting, però, va ser quan va abordar la qüestió catalana. Rajoy va ser llargament aplaudit quan va afirmar que el tercer objectiu del seu govern és "defensar la nostra nació", perquè "la unitat de la nació espanyola no es toca, no s'hi juga i no es negocia". En aquest sentit, va reiterar que la sobirania "nacional" és el que decideixen "tots els espanyols", que són "iguals en drets, deures i obligacions" visquin on visquin.
Finalment, el cap de llista del PP va afirmar que la llei "es compleix i tots hi estem sotmesos", també "el president de la Generalitat de Catalunya".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook