El secretari general del PSOE i candidat a la Moncloa, Pedro Sánchez, va assegurar ahir que el PSOE ha de guanyar el partit, en referència al PP, que "ho ha manipulat tot, des de la justícia, l'Agència Tributària i avui les enquestes del CIS". En un míting ofert al teatre municipal de Tomelloso, davant d'unes 700 persones, Sánchez va proposar al seu auditori donar al PP "una lliçó de veritat, guanyant les eleccions" del 20 de desembre. Per Sánchez, hi ha "una cosa que és evident, que la gent vol canvi", però va dir que "si aquest canvi al final es desgrana i divideix, no prosperarà" i per això va insistir que "cal donar suport al PSOE, perquè guanyi la majoria".

En paral·lel, va denunciar que els nous partits polítics "són vells coneguts" perquè "si donen suport a la reforma laboral del PP, el copagament farmacèutic i estan en contra de les quotes entre homes i dones, encara que tinguin 30 anys menys", són "la mateixa dreta que el PP", va dir en al·lusió a Ciutadans i al seu líder, Albert Rivera. "L'únic partit que pot guanyar a les dretes de Mariano Rajoy i de Rivera és el PSOE. I ho farem amb propostes i amb projectes, explicant les solucions dels principals problemes que té la societat espanyola", va asseverar Sánchez. I va sostenir que aquestes solucions "no només seran per als propers quatre anys, sinó per generacions futures".

Els problemes a què va al·ludir tenen a veure, va especificar, amb la manca d'oportunitats, la desigualtat, la corrupció i la manca de confiança dels ciutadans en les seves institucions. En la seva intervenció, Pedro Sánchez va dir que no està sol, sinó que té "molta gent darrere i un partit amb molta història" i per això va voler "reivindicar el que representa el PSOE", que és la "cadena de solidaritat" que representa la socialdemocràcia a Europa. Va considerar que el Govern espanyol encapçalat per Mariano Rajoy és el "rei de l'eufemisme", ja que, va enumerar: "A les retallades els han dit austeritat, a la reforma laboral, flexibilitat, a l'emigració econòmica dels joves, mobilitat exterior; a la pujada d'impostos de la classe mitjana, recàrrec temporal de solidaritat i a l'amnistia fiscal, regularització d'actius ocults".

"Regularització d'actius no, és regularització d'actius robats que van a tornar quan arribem al govern", va etzibar Sánchez. També va recordar el seu compromís que el salari mínim interprofessional pugi fins als mil euros en un horitzó de vuit anys.