La candidata del PSc a les properes eleccions del 20-D, Carme Chacón, ha participat aquest dissabte al matí a un míting a Girona, un territori on els socialistes han patit una notable fuga de vots i militants arran del debat nacional i independentista. És per això que Chacón ha aprofitat que parlava a Girona per apel·lar a aquells votants de JxSí que van donar suport a la coalició sobiranista perquè "forcessin una negociació" per aconseguir "una nova relació amb Espanya" i ara s'han vist superats per la gestió que n'estan fent CDC i ERC. A més, la socialista ha volgut negar que "sigui el mateix un govern d'esquerres que un de dretes" i ha comparat les polítiques progressistes amb la "plaga bíblica" que suposa un executiu del PP "que xafa la gent i estén una taca de corrupció".

Unes 150 persones han assistit al míting del PSC a Girona, el més petit dels pocs que porta aquesta campanya Carme Chacón. Després de començar el seu discurs agraint "emocionada" als socialistes de Girona haver aguantat al partit després de les escissions patides, la candidata ha volgut fer una crida per recuperar part del vot que va marxar a opcions independentistes en les passades eleccions al Parlament.

"Coneixeu molta gent que el 27-S va votar perquè volien forçar negociació per aconseguir nova relació entre Catalunya i la resta d'Espanya, i ara es troben que estem sense Govern, amb una ruptura unilateral, fora de la llei i que han posat Catalunya en mans de les assemblees de les CUP", ha dit sense esmentar explícitament a JxSí però en clara referència a la coalició. A més, ha volgut afegir que és a aquests ciutadans als que se'ls ha d'explicar que davant aquesta sensació de frustració que poden tenir, "el PSC té la solució, i que treballarà pel diàleg, la negociació i el pacte, i perquè els catalans tornin a votar una nova relació de Catalunya amb la resta d'Espanya". "Això només serà possible amb Pedro Sánchez a la Moncloa", ha conclòs, arrencant els aplaudiments dels assistents.

D'altra banda, Chacón també s'ha volgut dirigir a aquells que impulsen la idea que un govern espanyol en mans del PP o en mans dels socialistes seria molt similar. "No és el mateix, i menys en moments tan difícils com ara, tenir un govern de dretes o d'esquerres. Ni per a l'ocupació, ni per als pensionistes, ni per a l'economia, ni per als joves", ha dit, tot afegint que un executiu dels populars acaba sent pitjor que "una plaga bíblica". "És un mal govern que xafa la gent i estén una taca horrible de corrupció. El 20-D els catalans podem sortir a votar i canviar el govern", ha conclòs.

Lamuà alerta sobre Democràcia i Llibertat

A l'acte també han intervingut el cap de llista per Girona, Marc Lamuà, la portaveu a l'Ajuntament de la ciutat, Sílvia Paneque, i l'eurodiputat Javi López. El candidat gironí ha volgut llençar una alerta sobre Democràcia i Llibertat, avisant que, encara que no sigui amb el seu nom de sempre, els seus integrants són convergents. "El fanatisme ha aconseguit el poder. Mas ha portat el trencament a tot arreu, fins i tot a les seves pròpies files. Són uns genis del màrqueting, perquè tenen el partit enfangat en corrupció, li canvien el nom i pensen que tot està solucionat. Potser dic una obvietat però s'ha de dir que els de JxSí, són Convergència, els de Democràcia i Llibertat són Convergència; la Convergència de les seus embargades, la corrupció i les retallades", ha sentenciat.

A més, ha carregat contra C's per ser "una dreta vestida de taronja". Lamuà ha volgut tirar d'ironia assegurant que entén que Mariano Rajoy estigui "preocupat" amb C's, perquè "són més de dretes, més espanyols i són més guapos que ells, però més novios de l'Ibex 35 que ells".