05 de desembre de 2015
05.12.2015

ERC vol defensar a Madrid els vots que el 27-S van donar suport a la independència

Rufián destaca la importància d'anar al Congrés perquè, si no, "ells mai reconeixeran" que els independentistes "ja han guanyat"

05.12.2015 | 07:22
Els candidats d´ERC amb el nombre de vots independentistes del 27-S.

Un número va protagonitzar el primer acte d'ERC després del míting inicial: el 1.966.508. Aquestes són les persones que van votar Junts Pel Sí i la CUP el passat 27 de setembre i que els republicans es comprometen a defensar des del Congrés dels Diputats. "Tenim 2 milions de vots al darrere i 72 diputats de 135. Una majoria total i absoluta", va explicar el cap de llista de la candidatura, Gabriel Rufián. "Hem d'anar a dir una cosa tan simple i gran com que ja som un país independent, ja som república. Hem guanyat i hem d'anar a dir-ho perquè ells mai no ho reconeixeran", va afegir. Rufián va reconèixer que en "una democràcia normal" no caldria que els independentistes es presentessin a les eleccions del 20-D, però en el context actual, "agradi més o menys, el Congrés és un gran espai de poder que si no ocupem nosaltres, ocuparà algú altre amb intencions poc democràtiques".
"Anem amb la intenció de no regalar la imatge de Catalunya a Albert Rivera, que pràcticament dorm en un plató de TV i l'únic que li falta és anar a un programa de cuina", va ironitzar el cap de llista dels republicans. Davant d'aquells que consideren el 27-s "un desafiament, un cop, una amenaça i un botó vermell", ERC vol defensar al Congrés i al Senat els resultats del "plebiscit" i exclamar que a Catalunya l'independentisme "ja ha guanyat". Rufián va assegurar: "Els sectors socials que sempre hem perdut i mai no hem tingut el poder ara podem guanyar i dir-los que ja som república catalana". Rufián es va referir a la voluntat de l'independentisme català en un acte electoral celebrat a escassos metres de l'edifici del Parlament, des d'on va reiterar que l'objectiu d'ERC d'estar presents al Congrés i al Senat és poder afermar "la victòria" que l'independentisme ja va obtenir a les eleccions del passat 27 de setembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook